İman, namus ve mukaddesat uğruna şehit kanlarıyla fazlasıyla yıkanan memleket topraklarında üç yaşındaki çocuğa tecavüz edilip vahşice kıyılıyor ve bu olaylar çeşitli aralıklarla tekerrür ediyorsa  yazıklar olsun insanlığımıza. Yazıklar olsun ki tepki göstermeden ve hiçbir şey yapmadan insan diye gezebiliyoruz ortalıkta. Bu kadar mı duyarsızlaştık? Bu kadar mı sindirdik içimize her şeyi? Nedir bunun anlamı? Sebebi nedir?  Neden bu hale gelir, getirilir insan? Aman Allah’ım!

Kelimeler düğümleniyor boğazımıza, izah edemiyoruz olanları. İnsanlığını çoktan kaybeden ve kahpece tavırla bu iğrençliği işleyen aşağılık varlıklar neden yıllarca hapsedilir, beslenir barındırılır? Bir tas suyu verenin bile vebale girdiği bu suçlulara neden hak ettikleri ceza verilmez, toplum olarak anlamış değiliz?

Toplum bu tarz olaylar için idam idam derken neden hukuk bunu ısrarla duymazlıktan gelir? Neden tepkisizdir adalet?  Bu uyuşmuş hukuk ile nereye kadar devam edilebilir? Bu acı ülkemiz adına giderek kangren halini almaktadır. Özgecan olayı bardağı taşıran son damla olmalıydı fakat olamadı maalesef. Bu yüzden minicik bedenler kalbi taşlaşmış canavarlar eliyle olabilecek en alçak şekilde toprağın koynuna gönderilmeye devam ediyor. Caydırıcı cezalar olmadığı sürece bu tip olaylar olmaya devam edecektir.

Bu kararları veren hukuk koyucuların artık empati yapma zamanı gelmedi mi? İdam ve hadım gibi cezaları getirmekten çekinenlerin asıl çekincesi ne olabilir? Hani hukuk mazlumun ve ezilenin yanındaydı? Hukuk tam da bu noktada zalimin lehine kararlar almaktadır. Vahşette sınır tanımayan şahısların on yirmi yıl gibi komik sayılacak cezalarla hapse atılması ve üstelik kurbanının ve ailesinin de ödediği vergilerle yaşamını sürdürmesi de bir hukuk cinayeti değil midir? Az önce yolda arabamda radyodan haberleri dinlerken bu işin gerçekten nasıl savsaklandığını ve görmezden gelindiğine yeniden şahit oldum. Sayın Cumhurbaşkanı yeni hukuki düzenlemelerden bahsedip öncekiler ile  ilgili pişmanlığını dile getirirken  tam da buna denk gelen bir zamanda yirmi yaşındaki üniversite öğrencisine cinsel istismarı aleni olarak kameralara da yansıyan bir sapık, hakim tarafından serbest bırakılıyor. Bu hakim kardeşimizin kızına bu yapılsa acaba aynı kararı verebilir midi gerçekten merak ediyorum.

Daha nereye kadar göz yumulacak, sabredilecek bu yamyamların tecavüzlerine? Böyle devam ettikçe daha nice iğrençliklere şahit olup sonra da tüm olanları unutup gideceğiz.

Unutulmasın diyerek laf kalabalığı yapmayalım. Unutulmamasını istiyorsak adaleti son noktasına kadar uygulamamız gerekir. İster darağacında ister elektrikli sandalyede olsun adaleti uygulamak bu milletin temsilcilerinin boynunun borcudur. Sürekli psikolog ve pedagogların, çocukları bu olaylara karşı nasıl davranması gerektiğine dair yayınladıkları videolar sosyal medya ortamında izlenip paylaşılmaktadır. Ancak çözüm için bunlar yetersiz kalmaktadır. Bunun yanında suçluya hak ettikleri cezaları vermekle çözüm pekişebilecektir. Bir çocuğu ne kadar duyarlı hale getirirseniz getirin yine de bir vahşinin eline düştüğünde beden olarak kendini koruyamayacaktır. Üstelik her çocuk bu farkındalık eğitimini alamamakta ailelerden yeteri desteği de görememektedirler. Bundan dolayı ailelerin tedirginliği her gün yeni olaylarla yeniden artmaktadır.

Adalet her zaman herkese lazımdır. Allah bize adaletli olmayı emretmektedir. Bu iğrençliklerin cezası ise sadece hapse atılmak olmamalıdır. Hiç şüphesiz adaleti elinde bulundurup işletmeyenlerden Allah hesap soracaktır. Halkının tamamına yakınının Müslüman olduğu bir ülkede haçlı medeniyetinin hukukunun hala geçerli olması bizler için büyük bir eksikliktir. Ahlak ve namus gibi mefhumların önemsenmediği toplumların hukukunun ve diretmelerinin geçerli olması artık kabul edilemez bir hal almıştır.

Her alanda yerli ve milli söylemi devam ederken bu tarz hukuki düzenlemelerin de yerli, milli ve özellikle İslami kökenli olması kaçınılmazdır.

Unutmayalım ki insanoğlunun zaafları, eksiklikleri ve haince arzuları kıyamete kadar sürecektir ve bu zaafları en aza indirmenin en etkili yolu ise eğitim ile beraber misliyle ve zamanında uygulanması gereken adalettir.

Lütfen artık yeter! Tüm hukuk erkini özellikle, böylesine kalbimizi acıtan olaylar karşısında aktif olarak çalışmaya ve ciddi sonuçları olan kararlar almaya davet ediyoruz. Gerekirse yasa, kanun teklifi veya adı her ne ise toplumsal beklentiyi karşılayacak uygulamaları toplum olarak ivedilikle bekliyoruz.

Selam ile…