Basın alanında renkliliğe ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyacı giderme noktasında bizlerde Bingöl Sürmanşet Gazetesi olarak ilimize en güzel şekilde katkı sunmaya hazırlandık. Bugün ilk sayımızla ilk adımı atmış bulunuyoruz ve Bingölümüze diğer gazetelerin de olduğu gibi bizde haberlerimiz ile katkı sunmaya geldik. Ve biliyoruz ki habercilik, kamuoyu oluşturmak için önemli bir propaganda ve psikolojik sanattır. 

Yerel gazetelerimizin ortak amacı, ortak bir ‘algı havuzu’ oluşturma olmalıdır. Bu havuzda fitne fesat olmamalıdır. Bu havuzda aykırı farklı düşünceler elbette olmalıdır. Bu havuzda Bingöl’ün geleceği olmalıdır. Benim gazetem çok okunsun muhabbetlerinden ziyade, yaptığımız haber ile Bingölümüze ne kadar katkı sağlayabilirizi tartışmalıyız. Bingöl’ün geleceği konulu tartışmalarının yapıldığı gün, kazananın Bingöl olduğundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Bir yerin büyümesi, gelişmesinin basınla doğru orantılı olduğunu biliyoruz. İmkansız görülen olaylar bile basın sayesinde imkansızlıktan çıktığına bizzat şahit oldum ve olanınızda vardır… Her ne kadar ülkemizde basın özgürlüğünün kısıtlı olduğuna dair gündemde haberler yapılsa da inanıyorum ki o kişiler basın adamı değil ve basını kullanarak kendi propagandalarını yapamadıkları için basının özgür olmadığını savunurlar. O kişilerin basın kartı taşıdıkları için bizzat rahatsız olduğumu söylemek isterim.

Gazetecilik zor ama zevkli meslektir. Fakat gazetecilik bilinçli ve tarafsız bir şekilde kullanıldığı sürece, gazetecilik kadar hayırlı bir meslek olmadığını söyleyebiliriz. Bingöl basınının objektif anlamda bazı handikaplarının yanında artılarının da olduğunu biliyoruz. Buradan Bingöl basınını eleştirmek haddime değil, benden çok daha fazla bu işin bilincinde olan meslektaşlarım var. Ama eleştirilere hep açık olacağımızı bilmenizi istiyorum. Sırf Bingöl için çalışan gazetecilerimiz var, isimleri önemli değil fakat gönülden teşekkürü hak ettikleri aşikardır.

Bingöl Sürmanşet olarak, yıllardır internet üzerinden yaptığımız yayını bugün kendi matbaamızda çıkardığımız gazetemizle okuyucularımızla buluşma heyecanını yaşıyoruz.İnşallah ilimiz adına siz değerli Bingöl halkımızla beraber hayırlı işlere imza atacağız. Ve buradan belli bir kitlenin değil, Bingöl’ün propagandasını yapmaya söz veriyoruz. Bingöl’ümüzün var olan basınına katkı sunmaya geldik. Size destek olmaya geldik.  Merhaba Bingöl, Sürmanşet emrindedir… Seninledir… Senin içindir…