Dün kendi sayfamdaki;

‘’Ak Parti eski vekillerini İl Başkanlığına getiriyorsa, yenilenmiyor, yamalanıyor demektir.’’ dedim.

Bundan dolayı birçok dostum ve hemşerim arayarak ve özelden mesaj atarak, bazı eski vekillerin isimlerini telaffuz ederek, bunların olması durumunda olumlu veya daha çok olumsuz tepkiler gösterdiler.

Değerli arkadaşlar, paylaşımımda Bingöl adını hiç kullanmadım. Çünkü Bingöl Ak Parti İl Başkanı görevinin başında görevden alınması, yeniden aday gösterilmeyeceği ifade edilmesi veya kendisinin ‘’devam etmeyeceğim’’ demesi üzerine görüş ifade eder veya devam edecek denmesi durumunda doğruları ve yanlışları o zaman konuşuruz.

Malumunuz, Türkiye’nin bazı illerinde istifa eden veya alınan İl başkanları var ve o illerde eski milletvekillerini İl başkanlığına getirme çalışmaları yapılmaktadır. Biz hem oradaki durumu paylaşmak hem de başka illerde bu yanlışa düşülmemesi gerektiğini ifade etmeye çalıştık.

Bingöl’de İl başkanlığı noktasında bir değişikliğe gidilmek istenmesi durumunda, 17 Ağustos 2020 tarihinde Onur Demirağ kardeşim kapsamlı bir tespit ve kriter yazısı kaleme almıştır. Belki de Onur kardeşimin bu yazısına ek bir şeyler yazılabilir.

Ancak ben Onur Demirağ’ın yazısını, mefhumu muhalifi ile kaleme alınması gerektiğine de inanan biriyim.

Çünkü belirleyicilerin iradesi etkin olacağından…

(Yazının hepsini burada paylaşmayacağım meramın anlaşılması açısından bir paragrafı sizinle paylaşayım)

Onur Demirağ’ın yazısının 2. Paragrafı…

Gerek makamını gerekse bölgesini tüm vatandaşları ile topyekûn kucaklayan şeffaf, yenilikçi, gençlere ve memleketine önem veren, her şeyden önce vatandaşın isteklerine kayıtsız kalmayıp halkın menfaatleri doğrultusunda hizmet eden kişi olması gerekir.

Benim bölgem,

Benim adamım,

Benim partilim, demeyen.

 

Mefhumu muhalifi…

Güzel bir repliktir; ‘’bide böyle düşün…’’

O görevi yapan herkesi kastederek,

Paragraf-2; Her kesimi kucaklayamadılar, şeffaf olamadılar, yenilikçi olamadılar, gençlere ve memleketlerine gerekli önemi veremediler, vatandaşın taleplerine kayıtsız kaldılar, toplumun yararına hizmet üretemediler.

Benim bölgem, benim adamım, benim partilim dediler.

En fazla 2 yıl sonra belirleyicilerin ‘’biz hata yaptık.’’ demelerini istemiyoruz.

Yapılan tercihler ve atamalar yanlışsa sadece belirlenenler değil belirleyenlerle beraber koltuklarını terk etmelidirler.

İnsanlar her zaman her makamda başarılı olamayabilirler ama doğru kararlar vererek erdemli bir duruş sergileyebilirler.

Her Bingöllü bu erdemliliği gösterebilecek onur ve asalete sahiptir.

Siyasetin ve yönetmenin temel amacı insanlığa ve topluma faydalı olmaksa, siyasete atılmış ve memleketi için doğru şeyler yapmak isteyen herkese gönülden başarılar diliyorum.