Hepimizin bildiği ve sosyal medyadan takip edip, izlemekten çokça keyif aldığımız, Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Kültür Müdürlüğünün desteği ve katkısı ile yapılan ‘’Bingöl İçin Söyle’’ çalışması Bingöl’lü olarak hepimizi mutlu etmiştir.

Bu çalışmanın temel amacı; Bingöl’ün doğal güzelliklerini, kültürel yapısını, tarihi ve turistik mekânlarını tanıtıp yaşatmayı hedefleyen ve 3 dilde (Zazaca, Türkçe, Kürtçe) yapılan çok önemli ve verimli bir çalışma olmuştur.

Bu çalışmada emeği geçen idareci ve yöneticilerle beraber, asıl emek verenler kıymetli sanatçılarımız ve her aşamasında emeği geçenlerdir.

Bingöl için söylenmesi gerekenleri onlar söylediler.

Buradan emeği geçen ses sanatçılarımız, enstrüman sanatçılarımız, oyuncularımız ve çekim ekibimize tek tek teşekkür etmek istiyorum.

Yakup Ayık, Gökhan Aladağ, Mehmet Bulmuş, Bora Çoban, Ali Sürmeli, Baran Bimez, Ümit Sav, Hasan Berdibek, Seda Nur Aratemur, Feti Demirel, Aydın Barası, İbrahim Musaoğlu, Ahmet Erdoğan, Oya Aşan, Mehmet Sine, Veli Boğakan, Merve Çetin, Erdal Altınok, İrem Özce, Ali Sıcakyüz, Elif Bulmuş, İbrahim Burtaşkıray, Abdullah Caf, Hakan Beyboğa, Veysel Canlı, Hacı Gürhan, Bingöl Halk Oyunları Ekibi, Alper Alimoğlu, Doruk Aksu, Emrah Göral, MÜDAH Halk ekipleri oyuncuları, Maral, Şerif Alkaç, Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi, Korosu, Emrah Çağatay, Ekinyolu Ortaokul Korosu, Osman Aratemur ve emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.

Bingöl için söylenmesi gereken ne varsa söylenmiştir.

Asıl mesele şu, Bingöl için yapılması gerekenler niçin yapılmıyor ve yapma makamında olanlar Bingöl için birşeyler yapacaklarsa neyi bekliyorlar?

Yapmak istiyorsunuz da sazınız mı eksik?

Diyorum ki icraat makamında olanlar da ‘’Bingöl İçin Yap’’ çalışması başlatsalar, biz de onları yüreğimize işlesek, isimlerini, yaptıklarını sürekli ansak olmaz mı?

Sevgili, seçilmişler, atanmışlar, etkililer, yetkililer, amirler, şefler, müdürler, bürokratlar, teknokratlar sizlerden de beklentimiz;

En kısa zamanda ‘’BİNGÖL İÇİN YAP’’ kliplerinizi sahada uygulaması bitmiş olarak görmek...

Haydi bu kez sıra sizde…

İsterseniz yaparsınız.

Haydi birazcık sanatçı duyarlılığı…

‘Bingöl İçin Söyle’den sonra, sıra ‘Bingöl İçin Yap’ ta olsun.