Çok uzakta, doğal güzellikleriyle ön plana çıkmış, Perisu Nehri’nin sessiz çığlığına haps olmuş, bahar aylarında yeşil örtü ile örtünen, kış aylarında dünya ile bağlantısı kesilen Yedisu İlçemize gidelim.

Küçük ve şirin olan bu ilçemiz 2017 yılına kadar kısıtlı hizmetler alan, halkın memnuniyet oranının çok düşük olduğu bir ilçemizdi.

Bingöl’ün merkezine 130 kilometre uzaklıkta bulunan bu şirin ilçemize 2017 yılında bir kahraman atandı.

Kahraman diyorum, çünkü kısa sürede yaptığı çalışmalar ile halkın gönlünde taht kurdu. İlçe halkının göz bebeği olan bu kişinin ataması 1 yıldan fazla olmadı ama yaptığı çalışmalarla yıllardır Yedisu ilçemizde görev yapmış hissini çoktan uyandırdı.

Kimden mi bahsediyorum. Tabiki Yedisu Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’ndan…

Kaymakamların asli görevleri ‘güvenlik’ olsa da Bünyamin Karaoğlu, asli görevinin dışına çıkarak ilçeyi kısa sürede inşaat alanına döndürüp ilçeyi yeniden inşaa etti, etmeye devam ediyor.

2017 yılında ilçeye atanan kaymakam Karaloğlu, ilçeye öğretmen lojmanları, öğrenci yurdu, kapalı spor salonu, kaymakamlık hizmet binasının onarımı, Toplum sağlık merkezi, aile sağlığı merkezi, 112 acil sağlık istasyonu, sağlık lojmanı ve bu saydıklarımın çevre düzenlenmelerinin yanı sıra; köylere parke taşı ve bordür taşı döşemeleri, bazı grup köy yollarına asfalt çalışması,13 ihtiyaç sahibine barınma ihtiyacı, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı, yaşlılarımız için gezi programı, kapalı halı saha, cami bakım onarımı ve daha birçok fiziki donatılar ile sosyal çalışmalara imza attı.

Yukarıda saydığım hizmetler Bingöl’ün küçük bir ilçesi için bir yılda tamamlanması/yapım aşamasında olması gerçekten hayal dahi edilemezdi…  

Düşünsenize Türkiye’nin bir köşesinden merkeze iki buçuk saat uzaklıkta kış aylarında dünya ile bağlantıları kesilen bir ilçeye idareci olarak atanıyorsun. Ve ilçeyi yeniden dizayn edip halkın gönlünde taht kuruyorsun.

Kişiler üzerine düşen görevi yerine getirebiliyorsa, toplum içerisindeki bireylerle sağlıklı iletişim kurabiliyorsa o kişi sorumluluğunun bilincinde olan kişidir. Kendisine verilen sıfatın sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirebilen kişiler toplumda hak ettiği değeri alır.

Kaymakam Karaloğlu’na yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyor, Yedisu’yu yeniden inşaa etme yolunda başarılar diliyorum.

Not: önceki yazımda bir amirin lider ruhunu taşımamasının güvensizliğe neden olduğunu ve kurum amirlerine seslenme içeren bir yazı yazmıştım. Bu yazım özellikle ilgili kurum çalışanları tarafından içerik konusunda eksik kalındığı yorumları yapıldı. Halbuki onlarda biliyor ki Bu yazım sadece yukarıda bahsettiğim husus için yazılmıştır. Çok geniş pencereden bakmaya gerek olmadığı için bilinçli bir şekilde içerik konusunu kısıtlı tuttum.