Mutlu ettiniz bizi,

AQIL ŞENIK BAR GIRUN Oyunuyla…

23 Aralık Cumartesi günü Belediye Kültür Merkezinde Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibinin oynadığı, Zaza dilini yaşatma adına sergiledikleri tiyatro oyununu izlemeye gittik.

Katılım oldukça yüksekti, geç kalanlar ayakta izlemek zorunda kaldılar

Şehr-i Bingöl tiyatrosuna teşekkür ediyorum, bizleri güldürdüler.

Şehr-i Bingöl Tiyatrosuna teşekkür ediyorum, bizleri düşündürdüler.

Şehr-i Bingöl Tiyatrosuna teşekkür ediyorum, bizleri duygulandırdılar.

Şehr-i Bingöl Tiyatrosuna teşekkür ediyorum, bizlere unuttuklarımızı hatırlattılar.

Şehr-i Bingöl Tiyatrosuna teşekkür ediyorum, bizlere bizim dışımızda yaşananların var olduğunu hatırlattılar.

Şehr-i Bingöl Tiyatrosuna teşekkür ediyorum bizlere bizim unuttuğumuz anadilimiz olan ZAZA Dili’nin  yok olmakla karşı karşıya olduğunu hatırlattılar.

Şehr-i Bingöl Tiyatrosu ekibinin kurucusu, yazarı, yönetmeni Değerli Yunus Çiftçi hocama çok teşekkür ediyorum, azminden, inancından, mücadelesinden dolayı.

Yunus Çiftçi hocaya ve ekibine teşekkür ediyorum, ortaya koydukları performans için.

Toplumsal fayda adına yapılan her iş ve eylemin bir parçası olan değerli eğitimci ve yüreği güzel insan Semiramis hocama, orada olduğu için, katkı sunduğu için, evde dizi izlemek yerine,
“Toplumun kanayan yaralarına ben de merhem olabilir miyim?” endişesi taşıyıp, o sahnelere çıktığı için çok ama çok teşekkür ediyorum.

Şehr-i Bingöl tiyatrosunun değerli oyuncularına sergiledikleri güzel oyunlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden değerli idiler, ancak kızımın sınıf öğretmeni İsmail Elhakan hocayı ismen tanıyorum. Onun nezdinde bütün eğitimcilerimize istenildiği zaman nelerin yapılabileceğini gösterdikleri için teşekkür ediyorum.

Bizlere herşeyin bir de görünmeyen yüzünün olduğunu, herkesin iç dünyasının farklı olduğunu, bizlerin toplumda akıldan yoksun olduğu için alay ettiğimiz birçok insanın aslında sadece iç dünyasının bizden farklı olduğunu gösterdiler.
 Ömer Ateş Kardeşimizin sürekli söylediği, ‘’ben deli değil hastayım’’ sözünün aslında bizlerin bu tür durumlarda onlara daha çok yardımcı olmamız gerektiğini bizlere hatırlattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Aslında bir şehir de tiyatronun olması, o şehirde var olan bütün sosyal etkinlik alanları kadar, hatta onlardan daha önemlidir.

Kendimiz için, şehrimiz için, çocuklarımız için, kültürümüz için, dilimiz için tiyatromuza daha fazla sahip çıkalım.

İzleyemedim diyenler, tekrar izlemek istiyorum diyenler, ben İstanbul’dayım ama izlemek istiyorum diyenler, kısacası bende izlemek istiyorum diyen herkes için;

29 Aralık’ta Bingöl Üniv. Kongre merkezinde,

6 Ocak’ta Bingöl Kültür Merkezinde.

27 Ocak’ta İst. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde.

Herkese tekrar tekrar iyi seyirler.