Ne gitti, ne kaldı elde? Sevgili dostlar bana biri izah edebilir mi? O neydi, Allah aşkına çok az kalmıştı, silahlanıp cepheye koşacaktık, memleket elden gidiyor diye. Neye ve kaç hayata pazarlanmıştı bu kavga? Vallahi ben gerçekten hiçbir şey anlayabilmiş değilim. Bu kadarcık mıydı kavganız? Ve kim neyi kazandı?

Aslında başta ülkemde kurbanlık hayatlar dedim ya, şüphesiz hepimiz Allah’ın kuluyuz yalnız ve tek sahibimiz odur. Şüphesiz Allah’ı kabul edip buyurduklarına itaat ediyoruz. Ama maalesef sözüm tam burada haklılığını buluyor. Allah’ı unutup kulunu kendine sahip gören inançsız, çaresiz, hayatları iflas etmiş insanlardan her şey beklenir. İlginçtir ki sahiplerine de çok bağlılar. Allah’ın kullarına emrettiği kurallar çok kolay ve faydalı şeylerdir. Neden Allah’a inanıp kolayı seçmiyorlar da iblislere inanıp zebani oluyorlar çok düşündürücü.

 Dediğim şudur ki, bunca can, bunca kan neydi? Bunu yapanlar kimlerdi? Yıllardır İsrail’i, Amerika’yı bahane edip ne ekmekler pişirildi. Ekmeğine kaymağı sürmek için İsrail’i bahane etmeye gerek var mı? Ya da sizin yaptıklarınız İsrail’den daha zalimce değil mi? Sözüm siyasi partilere, inanın hepiniz bir çuvala girseniz kimse sizi taşıyıp denize atmaz. Çünkü yine suyun yüzeyine çıkıp bu millete zulüm edeceksiniz.

Hükümet kurma esnasında yapılan görüşmeler, o kristal tabaklarda tıkındığınız nazik lokmalar boğazınıza dursun. Yalan mıydı o çalımınız, hadi ona yalan diyelim, asıl amacınız olan seçime gitmek için kurduğunuz geçici hüküm etti. Nasıl oluyor kavga ettiğiniz tüm partiler ayni hükümette iken ve hükümet kurulur kurulmaz ilk icraatınız ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. Yazımın ortalarında anlamadığımı ifade ettiğim nokta tam burasıydı. Hepiniz aynı hükümettesiniz binlerce insan ölüyor ve siz tek bir sefer bir araya gelmiyorsunuz. Allah aşkına insanın ülkesinde katliam olacak ve insan aynı hükümette olacak ve siz bir araya gelip te bu sorun için çözüm üretmeyeceksiniz, kandırmayın bu halkı, tasmasını tuttuğunuz itleriniz aynı tası yalamakta bunu biliyoruz, sahip olduğunuz hak yoldan çıkmışları ve sizleri Allah’a havale ediyoruz…

Bu hüzünlü duygularımla geçmiş kurban bayramınızı kutlarım.

Saygılarımla…