1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, siyasi düşünce ve dünya görüşüne uygun bir siyasi partiden aday olmuş bütün siyasetçilerimize, Bingöl halkı adına merak ettiğimiz soruları sormak ve cevaplarını da almak isteriz.

Sorularımızın yanıtsız kalmaması dileğiyle...

1) Şayet seçilip, milletvekili olursanız, her açıdan şeffaf ve hesap vermeye hazır mısınız?

2) Milletin ve memleketin dertlerini, kendinize dert edinip, buna çare üretmek için kimlerle ve nasıl bir mücadele vereceksiniz?

3) Adaylığınız kesinleştikten sonra yapılan aday tanıtım toplantısında verilen vaatlerin, kaç tanesine kendiniz inandınız?

4) Siyasetçilerimizin hiçbir vaadine halkımız inanmıyor, sizce neden?

5) Kendine has kültürüyle, politik duruşuyla, aykırı seçimleriyle farklı bir yeri olan şehrimizin üzerinde birikmiş, yılların siyasetinin çözümsüz bıraktığı sorunları çözme adına, diğer siyasetçilerden farkınız nedir, çözüm projeleriniz nelerdir?

6) Devletin 1925 yılından beri Bingöl’ü hiç görmediği, kimilerine göre ise cezalandırdığı düşüncesinden Bingöl’ü kurtarmak için, nasıl bir pozitif ayrımcılık talebiniz olacak?

7) Siyasete atılmadan önce, bir Bingöllü olarak Bingöl’ün sorunlarını çözmek, Bingöl’ü yaşanılır bir kent yapmak için içerden veya dışarıdan, şehri bulunduğu noktadan bir adım ileriye götürmek için imkânlarınız ve gücünüz ölçüsünde bir katkı sundunuz mu?

8) Ola ki Bingöl halkı takdir etti, sizleri meclise gönderdi. Ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan şehri daha iyi noktalara taşımak için, sizlerin nasıl bir birikiminiz ve inandırıcılığınız var?

9) Yıllardır Bingöl de siyaset yapanların söylemleri aynı ve halka olumlu hiçbir yansıması olmadı. Sizlerinde söylemleri ve vaatleri aynı, halk size neden inansın?

10) Bingöl’ü tanıyorsanız, şunu da çok iyi bilmeniz gerekir; çok ciddi sosyo-kültürel dinamikler barındırmasına rağmen, en fazla göç veren şehirlerarasındayız. Bu köklü ve önemli sorunu çözmek için elinizde ne gibi yatırım ve istihdam projeleri bulunmaktadır?

11) Bingöl dürüst, cesur ve zaman-zaman muhalif kimliğinden dolayı bir çok yatırımdan mahrum bırakılmıştır. Son dönemlerde yapılan kısmi yatırımları saymazsak, yıllardır devlet yardımları ve ödenekler bir sadaka gibi verildi veya verilmediği halde başa kalkıldı.

Eğer bunlar doğru değilse, neden bir istihdam yaratılmadı?

Genç ve dinamik nüfus geleceğini neden sürekli dışarıda aradı?

12) İşsizlik ve ekonomik imkânsızlıklar yüzünden yurtdışına ve büyük şehirlere göç eden Bingöllü hemşerilerimizin çocukları, oralarda iyi eğitim aldıkları halde, halen Bingöl’de ki kurum ve kuruluşların başına, şehir dışından kişilerin atanması şehirdeki sosyal dengeyi bozmuyor mu?

13) Şehrimizin eğitim, sağlık, ulaşım, istihdam ve birçok konuda, çevresine göre geride kalmış olması, bu şehrin mahkûmiyeti, mahrumiyeti, mağduriyeti değil mi? Sizce bütün bunlar bu güne kadar yapılmış olmamalı mıydı? Bunların biran evvel yapılması için elinizde nasıl bir fizibilite çalışması vardır?    

14) Bu mahkûmiyete, mahrumiyete ve mağduriyete son vermenin başlıca yolu halkla birlikte yönelişin bilincini yaşama geçirmek, kendi çıkar ve geleceğini halkın çıkar ve geleceğinden ayrı düşünmemek ve bu bağlamda bir anlayış geliştirmek için nasıl toplumsal bir çalışma içerisindesiniz?

15) Sizce halktan ayrı ve kopuk bir şekilde bütün bunları başarmak mümkün müdür?

Ey Milletvekili adaylarımız,

Ey bu şehri ve güzel insanlarını Ankara’da, mecliste temsil etmeye gönüllü insanlar,

Ve ey Bingöl’ün güzide ve seçkin evlatları,

Eğer hayırlı ve dürüst insanlarsanız,

İNANIN BU HALK SİZİ SEÇER VE SİZE DUACI OLUR.

Eğer gerçekten iyi iseniz…

Dürüst iseniz…

Namuslu iseniz…

Hayırlı iseniz…

Bu halk sizi bağrına basar.

Ve eğer gerçekten,

Dürüst iseniz…

Namuslu iseniz…

Hayırlı iseniz...

Sizde bu halk için bir şeyler yaparsınız.

Son bir soru;

Bingöl’ü daha huzurlu ve yaşanılabilir bir kent haline getirmenin yolunu biliyor musunuz?