Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl'deki Ulusal ve Yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek, Nisan 2014-Eylül 2016 arasında yapılan ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Barakazi yaptığı açıklamada, Çapakçur Köprüsünün yıkımına ve yapım çalışmalarına Mart 2017 başlanılacağını ve 1 içinde tamamlanacağı söyledi.
ÇAPAKÇUR KÖPRÜSÜNÜN YIKIMI MART AYINDA OLACAK
Çapakçur Köprüsü ihalesinin 2015 yılının başlarında gerçekleştiğini, kış mevsiminin araya girmesinden dolayı gecikme yaşandığı belirten Başkan Barakazi, " Köprü ihalesi 2014 Kasım ayında oldu ama 1 ayda hiç kimse bir çalışma yapamazdı. 2015 Ocak başlanılacaktı, ama bu kez kış mevsimi araya girdi, kışın başlatılmış olsaydı alt geçit tamamlanmadan, Bingöl ciddi anlam bir trafik sıkıntısı yaşayacaktı. Köprü için ilk görüşmeler olduğu zaman gittiğimizde 2 metre yükseklik varken biz bunu 9 metre yükselttik. Köprü ile ilgili müdürler ile görüştük, yıkıma ve yapımına mart ayında başlanacak, bir yıl içinde bitecek" dedi.
" ALT GEÇİT SORUNU ÇÖZÜLECEK"
Elazığ-Bingöl Karayolunda yapılan Alt geçit ile ilgili gelen şikayetleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yapılan alt geçit projesinin birçok defa değiştiğini vurgulayarak, " Yapılan alt geçitin projesi 10 defa değişti. Biz kendi ekiplerimizi götürüp, ölçüm yaptık ve kendi ekiplerimiz maalesef kurtarıyor dedi. Bu tür yol eğimlerinde maksimum yüzde 6'larda bir eğim olması gerekiyorken, bura da dediler ki yüzde 22'lerde bir eğim söz konusudur. Bölge müdürlüğünden gelen mühendislerin söylediği budur. Bizim ekip ile baktığımızda mezarlık tarafından eğim yüzde 4'tür. Yüzde 6 bile değil. Dolayısıyla, bununla ilgili oradaki eksikliği kabul ettiler. Bir kaç gün önce Elazığ bölge müdürü ile görüştüm onu yapacaklar. Müdüre sorduğum soru da şu şekildeydi, Madem eğim yapılmayacaktı, niye mezarlı nakil ettirdiniz? Bu mezarları başka yere nakil etmemizin temel amacı orada bir yol açmaktı. ama şimdi olmadı. Ama adamların açıklaması, 'o petrolü biraz daha geriye çekselerdi olurdu'. petrol içinde gerekli kişiler ile görüştük tamam dediler, sonra yine kendileri yola göre bir karar aldılar. Evet bu bir hatadır, eksiktir düzeltilecek başka yolu yok" dedi.
"KAVŞAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"
Bingöl'e yapılan Şehirler arası otobüs terminali için kavşak sıkıntısı hakkında konuşan Başkan Barakazi," Proje yapıldığı zaman, basında bu durumu dile getirmeliydi. Evet kavşak sıkıntısının olduğunu biliyorum ama şuan onun için yan yol yapılacak ve armax'ın önünden bir kavşak vermeyi düşünüyoruz. Öte yandan karayolları terminal projesi aşamasındayken kendilerine hiç danışmadığını da söyledi. Terminaldeki iş yerleri içinse benim önerim birkaç önerim oldu. Belediye tek şahsa versin o kiraların yada belediye şahıs ortaklığı şeklinde orada iş yerleri kiraya verilsin diye bir kaç önerim oldu " dedi.
" BAŞKANLIK SİSTEMİ DETAYLI VE ANLAŞILIR ŞEKİLDE ANTILMALIDIR"
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, geçtiğimiz dönemde gündem konusu olan Başkanlık sitemi ile açıklamalarda bulundu. Başkan Barakazi, Başkanlık sisteminin vatandalara ciddi anlamda iyi tarif edilmesi gerektiğini, her kültür ve cografyaya uygun şekilde olmasını gerektiğini vurgulayarak, "Malumunuz başkanlık sistemi tekrar tartışılmaya başlandı. Önümüzdeki ayların yoğun gündemi başkanlık sistemi olacaktır. Başkanlık sistemi için bu kez herkes hazırlıklı gelmek istiyor. Biz kendi partimizi de eleştiri yapıyoruz ara sıra. Başkanlık sistemi bir ara çok tartışılmasına rağmen kamuoyu, yeterince bilgilendirilmedi. Ben kendi kanaatim bu yöndedir. Gerek siyasi gerekse basına sorular yöneldiğinde bu başkanlık sistemi ne getirecek, ne götürecek? dediğimiz de hiç kimse bana doyurucu bir cevap vermiyordu. Buda herkesçe çok fazla anlaşılmadığının göstergesidir. Başkanlık sitemi tek tip değildir. Her ülkenin kendi koşullarına göre şekillenen ve çok örnekli bir sistemdir. Amerika sistemi, Fransa'da yarı başkanlık sistemi dedikleri var. Başkanlık sistemi her kültüre, her sisteme , her coğrafyaya uyarlanması gerekiyor. Sonuç olarak bizde başkanlık sistemini tartışırsak kendimize uygun bir şeyler bulacağımızı düşünüyorum. Geçen günlerde il başkanları toplantısında Başbakanımızın yaptığı açıklamada, 'Biz başkanlık sisteminden yanayız ama bunu istemeyen büyük bir kesim de olabilir. Her harukalda 330 da olsa 367 da olsa biz başkanlık sistemini halkada götürmek istiyoruz' demişti. Parlementel sistemin şimdiki zaafiyetlerini ortadan kaldıracak yeni düzenlemeler yapılsın. Parlementel sistemimizin dayandığı anayasa 82 anayasasıdır ve bu bir cunta anayasasıdır. O yüzden cunta anayasası olduğu için her kesimin talebi bazen üsten şekillendiriliyor. Dolayısıyla ya bir şekilde güçlü parlementel sistem yada güçlü bir başkanlık sistemi. Türkiye bu tür durumları tartışırsa güzel sonuçlara varabilecek bir durumdadır" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)