Solhan Lisesi Öğrenci Pansiyonu ile başlayan ve her yeni yatırım hizmetinde yapılan yer tercihleri daha sonra uygun yere yapılmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor.
Solhan Lisesi bahçesinde yapılan pansiyonun bahçenin ortasına yapılması alanı öldürdüğü gibi kalorifer dairesi olmamasından dolayı bahçeye ayrı bir yapı ile alan daha da daraltılarak öğrencilerin nefes alma alanı azaltıldığı görüşleri yerine korurken Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen alanda sadece bir bina yapımına yer olması ve öğrencilerin rahat nefes alabileceği bir bahçesinin de olmaması yine halkın okulun mevcut alanda yapılmasının yanlışlığı konusunda haklılığını gösterdi.
Geniş ve ferah bir bahçesi olan Solhan Yatılı Bölge Okulu’nun bahçesine anaokulu yapılması ile başlayan ve yurtlar ile imam-hatip lisesi ile mesleki eğitim merkezinin yapılması alanın daralmasına neden oldu. Her bir yapının yapıldığı sıralarda yapının söz konusu alana yapılmasının yanlışlığı dile getirilip yetkililere bu yönden eleştiriler yapılsada bu taleplerin dikkate alınmadığı görüldü.
Genel itibari ile ilçeye güzel hizmetlerin yapıldığını ancak yer seçimi konusunda aynı isabetin yetkililer tarafından yapılmadığından yakınan ilçe halkı, yetkililerin sadece ‘yatırım yapalım, nerde olursa olsun’ mantığı ile alan daraltma konusunda mahir olduklarını belirtiyor.
Yapılan eleştirilerin de ‘hizmet yapıyoruz eleştiriyorlar. Hizmete mani oluyorlar’ algısı oluşturularak görmemezlikten gelindiğini belirten vatandaşlar, ilçeye bir çivi bile çakana minnet duyduklarını ancak sırf hizmet etmenin yetmediğini belirtip geleceğe yapılan yatırım yerinin de iyi planlanması gerektiğini aktarırken yatırımın gelecekte sıkıntılara da mahal vermemesi gerektiğine dikkat çektiler.
“O UCUBEYİ KİM DİKTİ ORAYA?”
Gazetemiz yazarlarından Mehmet Mahşuk Uslu, bu haftaki “O UCUBEYİ KİM DİKTİ ORAYA?” başlıklı yazısında Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında yapılan kapalı sahanın yine yanlış yer seçimi sonucu okul alanını daralttığına dikkat çekti.
Uslu, “Solhan’ımızın talihsizliğidir. Bir hizmet, ya da kamu yatırımı yıllarca beklenir.
Onca uğraş, onca yakarış, nihayet beklenilen hizmetin müjdesi verilir. Ona kavuşmanın sevincini doyasıya yaşamadan yapımına başlanan kamu yatırımı yerleşkesi adeta şehrin neresinin estetik görünümü iyiyse oranın ta göbeğine bir hançer gibi saplanır.” İfadelerini kullanarak yapılan saha ile ilgili eleştirisini dile getirdi.
Hizmet yapılırken yer seçiminin de önemine dikkat çeken Uslu, yetkililere yanlıştan dönülmesi konusunda talepte bulundu. (Solhanın Sesi)