Baharatlar, yemeklere hoş tat katmalarının yanı sıra tıbbi özellikleri nedeniyle sık sık kullanıyor. Birçok bitki ve baharatların başta kalp sağlığı olmak üzere tıbbi iyileştirici etkileri bilimsel kanıtlar ile destekleniyor.

SİZLER İÇİN ARAŞTIRDIĞIMIZ BAZI BAHARAT ÇEŞİTLERİ

1- Zerdeçal: Bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olur ve sürekli iklim değişikliği sırasında bireyin yaşadığı soğuk algınlığı ve öksürüğü önler. Kronik eklem ağrısı olan kişiler, soğuk hava ile eklem ağrısı arasında bir bağlantı olduğuna inanırlar, zerdeçal vücudunuzu içeriden güçlendirerek eklem iltihabını azaltabilir. 

2- Zencefil:  Zencefil , arkada ısınma etkisi bıraktığı için kış yemeği olarak anılır. Araştırmalar zencefilin kış mevsiminde sıcak kalmanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ayrıca sindirimi artıracak ve mide sorunlarıyla savaşmanıza yardımcı olacaktır. Günlük diyetinize az miktarda zencefil ekleyin ve tüm harika faydalarını yaşayın.

3- Tarçın: Tarçın orta çağlardan beri boğaz ağrısı, öksürük ve artrit tedavisinde kullanılmaktadır. Sarımsak ve kekik gibi iyi bilinen baharatlardan daha fazla antioksidan içerir. Tarçın, klasik bir soğuk hava baharatıdır, ancak yıl boyunca tercih edilmesine rağmen, kokusu sıcaklık ve rahatlık düşüncelerini çağrıştırır.

4- Çemen:  Çemen otu  yüzyıllardır baharat, bitki, ilaç ve gıda olarak kullanılmış olup astım, yüksek kolesterol, şeker hastalığı, ateş, sindirim sorunları, iktidarsızlık, kanser gibi birçok durumda, haricen şişlik, yanıklarda tavsiye edilmektedir. ve mastitis. Ayrıca, tıbbi özellikleri sayesinde bağışıklığı artırmak ve kalp, beyin ve vücuttaki diğer hayati organları korumak için kış aylarında çemen yemesi tavsiye edilmiştir.

5- Karabiber:  Karabiber  , soğuk algınlığı, öksürüğü hafiflettiği ve bağışıklığınızı doğal olarak canlandırdığı bilinen Ayurvedik ilaçların bir parçası olmuştur. Bal ile karıştırılan bu keskin baharat, doğal bir öksürük kesici olarak Hint hanelerinde güvenilir bir toniktir. 

6- Karanfil: Karanfil, boğaz ağrısı, öksürük, soğuk algınlığı ve sinüzit zamanlarında işe yarayabilecek bol miktarda anti-inflamatuar bileşik içerir. Birçok insan, tıkalı burun pasajlarını temizlemek için karanfil yağını tercih eder. Ayrıca burun boşluğu ve boğaz üzerinde serinletici bir etkiye sahiptir.

7- Kakule: Kara kakulenin özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve bazı solunum problemlerini hafiflettiği bilinmektedir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirmede çok etkilidirler. Kanın detoksifikasyonuna yardımcı olan ve ayrıca daha iyi sindirime yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Kakule kabuklarını çaya ekleyebilir, suyla içebilir veya çiğ çiğneyebilirsiniz.

Editör: MD MEDYA GROUP_