Kasım ayı başlarında koruma altındaki bir kurdu öldürüp bunu sosyal medya hesabında paylaşan şahsa 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre Bin 500 TL değerinde tazminat cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şubesi Müdürü Aslan Maç, koruma altındaki hayvanlara ya da avlanması yasak olan hayvanlara zarar verenlere ceza uygulamaya devam edeceklerini belirterek “Geçtiğimiz günlerde koruma altında olan bir kurdu vuran vatandaş bunu sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Bu konu bize gelmeden Genel müdürlüğümüze şikayet olarak gitti. Genel müdürlüğümüzün talimatıyla o şahsa 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre Bin 500 TL değerinde tazminat cezası kestik” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Yayladere ilçesinde bir şahsın koruma altındaki bir kurdu öldürmesi sonucu şahsın kahramanlık edasıyla fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşması sonucu ceza aldığını söyleyen Maç, “Nesli tehlike altında olan hayvanlardan kişi kendisine zarar verilecek bir durum doğarsa, varsa silahı ile havaya ateş ederek ya da kaçmasına sebebiyet verecek başka bir yöntem varsa uygulamalıdır. Kanunlar gereği nesli tükenmekte olan hayvanların vurulması ya da zarar verilmesi suçtur” dedi.

 “KANUNLAR HAYVANLARIN YAŞAMASI İÇİNDİR”

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun av ve yaban hayvanları ve yaşama ortamlarını koruduğunu belirten Maç, “4915 sayılı kanunun av ve yaban hayvanlarını ve yaşama ortamlarını, bunların korunmasını ve geliştirilmesini, av ve yaban hayatı yönetimini, avlakların kurulması, işletilmesi ve işlettirilmesini, avcılığın, av turizminin, yaban hayvanlarının üretiminin, ticaretinin düzenlenmesini, toplumun bilinçlendirilmesini, avcıların eğitimini, av ve yaban hayatına ilişkin suç ve kabahatler ile bunların takibi ve cezalarını kapsar” dedi.

Editör: TE Bilisim