Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen program Afet ve Acil Durum İl Müdürü M. Emin Boğatekin’in Deprem konulu sunumu ile başladı. İl Müdürü Boğatekin yaptığı sunumda önce Bingöl’ün coğrafi konumu itibari ile depremselliği hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Daha sonra da deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınacak tedbirler ile ilk 72 saat, toplanma yeri ve depremzedelere psikolojik destek gibi konulara değindi.

Daha sonra Merkez İlçe Mahalle ve Köy Muhtarları söz alarak mahalle ve köylerine ait sorunları dile getirdiler.

Yaptığı değerlendirme konuşmasında Vali Ekinci ise şunları söyledi:

‘Depremsellik açısından Türkiye’nin en hassas illerinden birinde yaşıyoruz. Afet ve acil durumlar ile ilgili olarak daha fazla bilgi sahibi olmamız ve daha fazla tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda özellikle muhtarlarımız ile işbirliği halinde olmalıyız. Muhtarlarımızdan mahalle ve köylerde oluşturulacak 'Afet Gönüllüleri' konusunda duyarlı ve takipçi olmalarını istiyoruz. Allah ilimizi ve ülkemizi afetlerden korusun.

Muhtarlarımızı dinledik ve gerekli notlarımızı aldık. Önem ve aciliyet sırasına göre her bir sorunla ilgili kurumlarımız üzerinden çözümler geliştirerek mahallelerimizin ve köylerimizin sorunlarını asgariye indirmeye çalışacağız inşallah.

Bu arada 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde artık aday olmayan muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yeniden aday olan muhtar adaylarımıza da başarılar dileriz. Seçimin sulh ve sükûnet içerisinde geçmesini temenni ediyor, seçimin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.’

Toplantıya Vali Ekinci’nin yanı sıra Vali Yardımcı V. Ali İhsan Başak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü M. Emin Boğatekin, Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku ve merkez ilçe mahalle ve köy muhtarları katıldı.