Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından Toplum yararına programı kapsamında kent genelinde işe alınacak personel başvuruların izdihama dönüştüğünü belirterek, kura çekiminde ise bütün parti temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından denetlenmesini önerdi. Bazencir konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “İş-Kur İl Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Bingöl’de Toplum yararına programı kapsamında, Bingöl merkez ve İlçelerinde 900 geçici işçi alacağını duyurmuş 17-21 Aralık tarihleri arasında yapılacak başvuruların ilk gününde izdihama neden olmuşlardır.

İş-kur 2019 da yapılacak Yerel Seçimler öncesi işsizlerin iş bulma vaadi işsiz vatandaşların yerel seçim öncesinde yeniden bir beklenti içine sokularak sonrasında da Kura çekimlerinin ne denli doğru yapılıp yapılmadığına hep kuşkuyla bakılmıştır. Kurada ismi çıkacaklar arasında istenmeyenler daha sonra yapılacak arşiv taramaları sonucunda elenmeleri sıkça görülmektedir.  2019 yerel seçimler öncesi Toplum Yararına alınacak 900 geçici işçi alımlarının şefaf ve adil olması için işsiz vatandaşlarımızın aklında hiç bir soruna mahal bırakmayacak bir bütünlük içinde muhalefet parti temsicilerininde bu süreçte yer almalarını istiyoruz.

       Kurumlara ihtiyaç kontenjan planları yapılırken İlçe ayırımı yapılmaksızın 7 İlçemizede aynı oranlarda kontenjan verilmemesini doğru olacağına inanıyoruz örneğin Genç,Solhan, Karlıova’ya verilen kontenjan, Yayladere, Kiği ve Yedisu İlçelerine verilen kontenjanın çok üstündedir. Sancak, Ilıcalar ve Arakonak Beldelerine verilen kontenjanlar Kuzey İlçe kontenjanları ile aynı orandadır. Sormazlarmı? Ne zamandan beri İlçe ile Belde aynı statüde görülmüştür. Örneği ancak İlimizde görülmektedir.

2019 Yerel Seçimler öncesi İş-Kur İl Müdürlüğünce Toplum Yararına alınacak 900 geçici İşçi alımlarının arzu edilen şekilde yapılması için Bütün Parti temsicilerinden oluşacak bir komisyon huzurunda kura çekiminin yapılması daha sağlıklı olacağını,  Tüm teredütlerin ortadan kalkacağına inanıyoruz. Konu hakkındaki hassasiyetimizin göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. “