Her yıl Kurban Bayramı’nda binlerce aileye kurban eti ulaştırdıklarını belirten Bingöl Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Dayanışma (Merhamet Eli) Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, ‘Kurban Kulluğun Şükrüdür’ sloganıyla bu yılki kurban kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Kurban çalışmalarında hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini belirten Tamaç, “Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. O'na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.” (Hac, 37). Merhamet eli derneği olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Merhamet Eli Derneği olarak 2015 Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Bu günden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır. Kurban bedeli 600 TL'dir. Her sene olduğu gibi kurbanlarımız mezbahane de kesilecektir” dedi.

KURBAN KESİM BEDELİ 600 TL

Bu yılki kurban bedelinin 600 TL olarak belirlendiğini söyleyen Tamaç, “Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalı niyetimiz halis olmalı amellerimizde ihlâs olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız dolayısı ile her hayırsever kardeşimize çağrımız biz Merhamet Eli Derneği olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizlerde hazırsanız Merhamet Eli Derneği’ne sizleri bekliyoruz. . Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını itiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir Merhamet Eli de siz olmak istemez misiniz” diye konuştu.

Tamaç açıklamasının sonunda, kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların aşağıdaki verilen adreslerden kendilerine ulaşabileceklerini söyledi: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70-Adres: Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No: 14/C BİNGÖL- Web: www.merhameteli.org”

Kampanyaya bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar ise aşağıdaki hesap numaralarına bağışta bulunabilecekler: “Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Editör: TE Bilisim