Birkaç gündür şiddetli bir şekilde bastıran kar, bazı bölgelerde şiddetli tipiyle birlikte yolların kapanmasına neden oldu. Kar ve tipi nedeniyle sağlık kuruluşlarına ulaşamayan vatandaşların için Bingöl Acil 112 ve UMKE Ekipleri hasta kurtarma çalışmalarına seri bir şekilde başladı.  UMKE Ekipleri, Tam Paletli Ambulansla 3 saatlik çalışmayla Karlıca Köyüne gidip, 2 aylık bebeğe ilk müdahalesi ardından Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırdı.

HASTAYA 6 SAAT SONRA ULAŞILDI

Önceki gün saat 15.00 sularında solunum sıkıntısı yaşayan bir vatandaş Komuta Kontrol Merkezini aradıktan sonra, Saat 15.15’te ekipler hastayı kurtarmak için yola çıktı. Yoğun tipi nedeniyle vakaya yetişmekte güçlük çeken ekip, akşam saat 21.00’da hastaya ulaşmış, burada ilk müdahaleyi yapan ekipler, hastayı Adaklı İlçe Hastanesine nakletmeyi başardı.

Yine aynı gün Solhan Kırık Köyü Otluca Mezrasında ikamet eden ve Hipertansiyon ön tanısı konan bir vatandaş için ekipler seferber oldu. Yoğun kar ve tipi dolayısı ile 1 saatlik yürüme ile hastaya ulaşan ekipler, ilk müdahalenin ardından hastayı Solhan Devlet Hastanesine kaldırdı.

KAZAYA YİNE İLK ONLAR YETİŞTİ

Yoğun kar yağışının devam ettiği ve tipinin geçit vermediği dün de ekipler hasta kurtarma operasyonlarını sürdürdü. Karlıova bölgesinde hasta kurtarmaya giden ekipler, yolda kaza yapan vatandaşların imdadına yetişti. Kaza yaparak yol kenarına kayan aracın içinde bulunan vatandaşlara ilk yardımı yaparak, yol kenarındaki kara saplanan aracı yola çıkardı.

2 AYLIK BEBEK İÇİN 3 SAATLİK ÇALIŞMA

Karlıova Karlıca Köyünde ikamet eden ve yüksek ateşi olan 2 aylık bebek için yakınları Komuta Kontrol Merkezini aradı. İl Sağlık Müdürlüğünce yolun kapalı olduğu paydaş kurumlarla paylaşılmış, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE Ekipleri, Tam Paletli Ambulansla 3 saatlik çalışmayla Karlıca Köyüne ulaşmış, burada ilk müdahaleyi yapan ekipler hastayı Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırmayı başardı.

Karlıova Yukarı Yağmurlu Köyünde ikamet eden, daha önce Elazığ Fırat Üniversitesinde ameliyat olan ve şu an genel durumu kötü olan bir vatandaş, Komuta Kontrol Merkezini aradıktan sonra, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE Ekipleri yoğun çaba harcamış, 3,5 saat sonra ulaşılan hastaya burada ilk müdahaleyi yaparak Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırdı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Acil 112 ve UMKE Ekipleri, 1 tam paletli, 5 yarım paletli, 1 çekici, 2 UMKE Kurtarma Aracı, 7 adet 4x4, 25 adet 4x2 araç ve toplam 264 personelle 7/24 görev başında olup, her şartta hizmet vermekteyiz. Kar kış, gece gündüz demeden 7/24 vatandaşlara hizmet vermeye çalışan personelimize teşekkür ediyor, İl Sağlık Müdürlüğü olarak her koşulda vatandaşlarımıza sağlıklı hayat geçirmeleri hususunda daima hizmet edeceğimizi tekrar ediyoruz.”