Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “2022 yılı Ağustos ayında 14 aileye 12 bin 900 TL değerinde nakdi, 47 aileye 13 bin 240 TL değerinde gıda, 48 aileye 10 bin 560 TL değerinde kırmızı et, 257 öğrenciye 72 bin 190 TL tutarında kırtasiye yardımında bulunduk. Toplamda 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

SADAKA, SUYUN ATEŞİ SÖNDÜRDÜĞÜ GİBİ GÜNAHLARI YOK EDER

Sadakanın, zaman kısıtlaması gözetilmeksizin her zaman verilebileceğini ifade eden Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, Ağustos ayında yaptığımız bağış çağrılarına kıymetli halkımız duyarsız kalmayarak bağışlarda bulundular. Bu kapsamda öncelikle kırtasiye yardımı için çağrıda bulunmuştuk. Rabbimiz hayırseverlerden razı olsun. Akabinde nakit, gıda, kırmızı et ve kırtasiye yardımlarımızı tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Zengin ve fakir arasında bir köprü görevini görmekteyiz. Ve faaliyetlerimize her gün yeni yeni muhtaç ailelerimizi eklemekteyiz. Tabi bu durum yükümüzü biraz daha ağırlaştırmaktadır. Siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde bu ailelerimizin sıkıntılarını gidermekteyiz. Özellikle bu ay Kırtasiye yardımında çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Bizler de bu mutluluğu hep beraber yaşadık. İnşallah yeni eğitim öğretim sezonunda bu çocuklarımız daha da başarılı olurlar. Faaliyetlerimiz devam etmekte olup yardımlarımız da yapılan bağışlar nispetinde dağıtılmaktadır. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi we selem) şöyle buyuruyor: “Bir hurma tanesi de olsa sadaka olarak verin. Çünkü o az da olsa açlığı dindirir ve suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları yok eder. (İbni mübarek)” diye buyuruyor. Az demeden çok demeden sizleri de Bingöl Umut Kervanı Derneği’ne bağış yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

YARDIMLAŞMA OLDUĞU MÜDDETÇE ZORLUKLAR ASGARİ DÜZEYE İNER

Yardımlaşma ile zengin ile fakir arasındaki uçurumun kapandığını belirten Tamaç, “Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz. Hz. Muhammed (s.a.v), müslümanlara yardım edilenin değil, yardım eden kişi olmalarını bildirmiştir. Sıkıntı zamanında müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaktır. Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. Yardımlaşma, zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır ve sevgi, saygı bağını kurar. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar. Unutmamak lazım, yardımlaşma ve dayanışma olduğu müddetçe bütün zorluklar ve sıkıntılar asgari seviyeye iner. Buradan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.  (HABER MERKEZİ)

Editör: MD MEDYA GROUP_