Yedisu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Döner denetiminde yürütülen proje kapsamında, üç görevli personelce, listede bulunan her vatandaşımıza ayda en az iki defa gidilerek kişisel bakımları, yiyeceklerinin kontrolü ve evlerinin temizlik ihtiyaçları karşılandı.

Kaymakam Karaloğlu, "Proje, 6’şar aylık iki dönem halinde 1 yıl boyunca uygulanacaktır. Bu çalışma ile başlıca görevlerimizden olan; toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşmak, onlara destek olmak, onların sorunlarını çözüme kavuşturmak amacını taşımaktayız. Proje, ilçemizde sosyal incelemeler ve hane ziyaretleri sırasında tespit edilen bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli bireylerin bakım hizmetleri, ev temizliği, kişisel bakım  gibi ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyor. Amacımız, ilçemizde ikamet eden, evde bakım hizmetini yerine getiremeyen ve sağlık sorunlarıyla birlikte maddi yoksunluk içinde olan bu vatandaşlarımızı kötü yaşam koşullarından kurtarmak, daha sıhhi ortamlar sağlayabilmektir. Bu projedeki gayretlerinden dolayı Yedisu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mıza teşekkür ederim" İfadelerini kullandı.

ÜÇ KİŞİYE İSTİHDAM DA SAĞLANMIŞ OLDU.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Müdürü Murat Döner’in konu hakkında yapmış olduğu açıklamada " Yedisu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından uygulanan proje ile 26 ailenin evde bakım hizmetleri vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Proje 52 yaşlı vatandaşımıza hizmet vermekte olup  buna bağlı olarak 3 vatandaşımız yaşlı bakım eğitimi alarak sertifikalandırılmış ve istihdamı sağlanmıştır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak yürütülen bu projelerimiz ile fayda sahibi ailelerimiz son derece memnun kalmışlardır” dedi.