Yedisu Kaymakam Oğuzhan Ocak, 5 köye tarımsal sulama sağlayacak olan sulama kanalı inşaatını ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.

Kaymakam Oğuzhan Ocak beraberinde Belediye Başkanı Ömer İsen ile birlikte ilçede yapımı devam eden ilçe merkez, Yeşilgöl, Karapolat, Eskibalta, Şenköy ve Güzgülü köylerine ait tarımsal sulama projesine ait, Mozi deresi üzerinde betonarme imalatı tamamlanan regülatör inşaatında gezerek çalışmaları denetledi. Kaymakam Oğuzhan Ocak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Yaşanan aksaklıklar ve bu aksaklıkların giderilmesi noktasında çözüm yolları görüşülerek, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan ilçede bu projenin tamamlanmasıyla; 14 km ana kanal ,30 km yedek kanal olmak üzere toplam 44 km kapalı boru sistemi ile sulama şebekesi oluşturulacak. Sulama kanalının tam faaliyete geçmesi ile yerleşim alanında yaklaşık 10.000 dekar verimli tarım arazisi basınçlı –borulu sistem ile sulaması gerçekleştirilecek. HABER MERKEZİ