Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde yürütülen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında Yedisu ilçesi kaymakamı Oğuzhan Ocak başkanlığında toplantı düzenlendi.
Toplantı ilçe Jandarma komutanı J. Bnb. Tahir Çakır, Belediye Başkanı Ömer İsen, ilçe Müftüsü Tahsin Tosun, Milli Eğitim Müdürü Asım Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü Osman Besi, TSM grup başkanı Ezgi Özkan, SYDV müdürü Murat Döner katılımları ile gerçekleşti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanımız, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile kaymakamlığımızda verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 20 Aralık 2019 Cuma günü olarak saat 10:00’da toplantı yapılması planlandı.
TOPLUMU BU SÜRECİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRMELİYİZ
Kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili pek çok eylem ortaya konulduğuna değinen kaymakam Ocak; “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çeşitli kurumlar oluşturuldu. Belediyelerimizin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın çalışmaları olmasına rağmen, maalesef neredeyse her gün televizyonlarda kadına karşı şiddet haberiyle karşılaşıyoruz. Bunu mutlaka toplumun gündeminden hep beraber çıkarmamız lazım. Son dönemde yaşanan olaylar, zaten kadına karşı şiddetin de ötesinde bir caniliktir. Sokağa çıkıp “önüme ilk gelen kadını öldürecektim” diyecek kadar gözü dünmüş canilerle mücadele ettiğimiz bir süreçteyiz. Onun için kurumlar olarak her birimiz üzerimize düşenleri yapmalıyız. Tabi, sadece bizim yapmamız da yetmiyor. Toplumu topyekûn bu sürecin bir parçası haline getirmeliyiz.” dedi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı, toplantısı ilgili kurum temsilcilerinin sunumlarının ardından sona erdi. HABER MERKEZİ