Bingöl’ün Yedisu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. İlçedeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında gerçekleşen törene Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkan Vekili Tevfik Şavim, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Yzb. Yusuf Dağeri, kurum amirleri, Jandarma personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığından J.Asb.Çvş. Okan Teker yaptı. Çelenk sunma programının ardından Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile program sonlandırıldı.

“30 AĞUSTOS BİR VAR OLUŞ ÖYKÜSÜ…”

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ nedeniyle mesaj yayımladı. Karaloğlu; “ Aziz Milletimizin 1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesinin, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 96. yıldönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu zafer; Türk’ün bağrına dayanan hançerin milletçe sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos bir var oluş öyküsü, İmkânsızlıkların bahane olmayacağının en büyük kanıtıdır. Milletimiz için tarihin akışını değiştiren büyük bir kahramanlık destanı haline gelen ve bugün bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu zaferle, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”