Murat Nehri’ne serinlemek için giren İbrahim Aleci hayatını kaybetmiş Emrullah Aleci ise köylüler tarafından kurtarılmıştı.

Gazetemiz yazarlarından Sosyolog Musa Apuhan olayla ihmal olduğunu iddia ederek sorumluların görevini yerine getirmediklerini söyledi.

Apuhan yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“Dün öğle saatlerinde serinlemek için Murat nehrinde suya giren İbrahim Aleci suya girdiği yerden yaklaşık 2 km aşağıda cesedi bulunmuş Emrullah Gürgöze ise suyun ortasında mahsur kaldığı yerden Yenidal köylüleri tarafından kurtarılmıştır. Olay yerine giden askeri görevlilerin ve UMKE’nin  Helikopter ve Bot un  istendiğini ifade etmelerine rağmen 8 saati aşkın bir zamanda olay yerine ne Helikopter ne de bot gönderilmemiştir.

Emrullah Gürgöze Yenidal köylüleri tarafından alınıp köylerine götürülmüş ve köylüler kendi imkanları ile Şehire göndereceklerini ifade etmişlerdir.

Olayın vahameti göz önüne alındığında yapılan tam bir sorumsuzluk ve insan hayatını önemsememedir. 8 saat orada bekletilen mağdurun ailesi yakınları ve arkadaşlarının psikolojileri göz önüne alınmamıştır.

Olayı vicdanlarına ve hassasiyetlerine havale edeceğimiz yetkililerin mutlaka olaya eğileceklerini ve mağduriyet ve sorumsuzlukların hesabını soracaklarını ümit ediyoruz.

Buradan bir kez daha İbrahim Alice ye rahmet ailesine sabırlar diliyor, Emrullah Gürgöze ve ailesine geçmiş oldun dileklerimi, Yenidal köylüleri ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.” HABER MERKEZİ