Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden Ulu Camii Müdavimi Ramazan Hoca, hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine konuldu.

Yıllardır tarihi Ulu Camii'nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam'ı anlatan Ramazan Böçkün Hoca, İslam’ı anlattığından dolayı birinin şikâyetiyle hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldı.

 

2016 yılında birinin şikâyeti ile gözaltına alınan ve hakkında Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan Böçkün’ün davası bir buçuk yıl önce psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi şartıyla sonuçlandı.

Davanın sonucuna tepki gösterip deli olmadığını söyleyen Böçkün, Bölge Mahkemesine itiraz etti. İtirazı reddedilen Böçkün, polisler tarafından alınarak Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde yatırıldı.

TEPKİ YAĞDI

Ramazan Hoca'nın tımarhaneye yatırılmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Ramazan Hoca'nın akli dengesinin yerinde olduğu ve islama davet önerisinde bulunduğu gerekçesiyle tımarhane alındığı ifade edildi.