HABER: MEHMET BEKİ

Avusturalya Büyükelçiliği Tarafından Desteklenen BİNÇEVDER  Projesi  Kapsamında; Bingöl Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulu öğrencileri, eğitim ve uygulama çalışmasına katıldı.

Bingöl Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulu öğrencileri ve idarecileri, daha önce Özel öğrenciler tarafından ekilen salatalık ve fasulyeleri çapalayarak alanda, eksik yerlere salatalık ekmeye devam etti. Bingöl’de BİNÇEVDER tarafından uygulanan ve Avusturalya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje kapsamında okullar ebeveynler ile tüm kesimlere eğitim, üretim kültürü yanı sıra yerli tohum üretimi ve tarladan sofraya kadar olan süreç hakkında eğitim veriliyor.

Proje alanında eğitim ekoloji tohum, toprak, yerli tohum ve bitkisel ekim alanında bilgilendirilen öğrenciler daha sonra dikim işlemi gerçekleştirdi. Öğrenciler Eğitim Ve Uygulama alanında  daha önce ektikleri salatalık ve fasulyeleri çapalayarak, bu alanda eksik kalan yerlere ürettikleri ştilleri dikmeye devam ettiler. İdareci öğretmen ve öğrencilerin katıldığı çalışmada eğitim bilgilendirme ve uygulama desteği veren Cuma Karaarslan  “toprak su bitki ilişkisini saygın bir düzeye taşımak üzere en önemli  umudumuz insandır. Bu bakımdan ne olursanız olun yeryüzü ile iletişiminiz devam etsin ve yaşadığınız ülkeye yerele milli ve yerli değerler katmaya devam edeceğiz. Bu günkü özel öğrencilerimizin daha önceden diktikleri ürünleri gözlemek bakım ve alanda çalışmaya dahil olmaları önemli bir aşamadır. Üreterek gözleyerek bizim olanı çoğaltarak bağımlılık ve aksaklıkların önüne geçmiş olan toplum bireyleri olacağız. Bu yüzden yeryüzü ile yeniden iletişim sağlayarak değer üretmek ve saygın bir toprak tohum tüketim kültürüne kavuşmanın yanı sıra yeniden yetenekli bireyler ile doğal meziyetlerimizi kazanmış olacağız” dedi. Çalışma ile sera alanı içi ve alan uygulamalarında bitkisel dokuda ot mücadelesi, organik izleme, salatalık dikimi, çapa yapan özel öğrenciler toprağa yakın yaşamanın tadını çıkardı. (Haber Merkezi)