Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak’ın Muhtarlar günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ocak kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getiren kıymetli muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer kamu görevlileridir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Tarihimizde ilk olarak 19 Ekim 1829’da şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılan ve 1833’ten itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilen muhtarlık sistemi, 1854 tarihli belediye teşkilatından bile eski, köklü bir sistemdir.

Bu vesileyle, muhtarlarımıza verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, devletine ve milletine karşı sorumluluklarını layıkıyla üstlenip görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımızın ''Muhtarlar Günü'' nü en içten dileklerimle kutluyorum. “ HABER MERKEZİ