Grand Berti Otel’de gerçekleşen Finansal Okuryazarlık Eğitimi programına yoğun katılım sağlandı. Düzenlenen seminerde, para yönetimi, gelir, harcama, birikim, yatırım, yatırım araçları ve muhasebe sistemi gibi konular ele alındı.

Finansal okur yazarlığın ekonomi açısından önemine değinen eğitmen, 'Finansal okuryazarlık, paranın sevk ve idaresi, optimum seviyede paranın satın alabileceği en değerli şeyi alabilme becerisidir. İnsanların ihtiyaçları sınırsız, ancak kaynaklarımız sınırlıdır. Finansal okuryazarlık biraz da sınırlı kaynaklarımızı sınırsız ihtiyaçlarımız ile örtüştürme sanatı, paranın, para hükmündeki değerlerinin sevk ve idaresidir. Para kavramı, bütçe borç yönetimi, kredi kartı, gelir gider, tasarruf ve yatırım araçları gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Amacımız finansal yetkinliği yüksek ve ekonomisi sağlam KOBİ’lerden oluşan bir Bingöl oluşturmaktır' dedi.
Para idaresinin önemine değinen eğitmen ' Finansal planlama, finansal gelirin elde edilmesinden harcanmasına kadar ki tüm süreci ifade etmektedir. Finansal planlama yaparken öncelikle finansal hedefler koymak bütçe yapmak, borçlar ve birim yapma konusunda bilinçli olmak gerekir. Nakit para bizi hedeflerimize götüren en önemli araçtır. Nakit kraldır. Bu nedenle nakit parasını yöneten kişi hayatını yönetebilir' dedi.
Eğitmen, eğitim sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. KOBİ’lerin finansal problemlerine yönelik çözüm yollarını anlattı. HABER MERKEZİ