Bingöl Valisi Kadir Ekinci’nin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Ekinci yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin ezan, bayrak, vatan ve hürriyet gibi değerler için emsali görülmemiş bir mücadele ile yeniden dirilişinin ve tarih sahnesine dönüşünün sembolüdür.

Milli egemenliğimizin ve bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktalarından birini oluşturan bu gün aynı zamanda çocuklarımız için de bayram olarak kutlanmaktadır.

99 yıl önce bugün aziz milletimiz, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ düsturu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak manda ve himayeyi red eden tam bağımsızlık duruşunu dünyaya ilan etmiştir.

‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım’ diyerek İstiklal ve istikbali için görülmemiş bir kahramanlık destanı yazan ‘pak alınlı’ ecdadımız bu onurlu haykırışı ile başka milletlerin de istiklal mücadelelerine ilham kaynağı olmuştur.

Bu açıdan tarihimizin müstesna bir sayfası olan 23 Nisan, izmihlale ebediyen dur diyen hürriyet yıldızımız ve şafağımızda yüzen al sancağımızdır.

Milletimizin iradesinin tecelli bulduğu TBMM, geride bıraktığımız 99 yılda, insanımızın refah, huzur, güven, barış ve istikrar içinde yaşaması, ülkemizin daha büyümesi ve gelişmesi için aralıksız çalışmaktadır.

Millet İradesi ile Çocuk Bayramının bir arada tutulması, aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımıza ve gençlerimize duyduğumuz sarsılmaz güveni ve tükenmez umudu gösterir. Dün olduğu gibi bugün de muasır medeniyetler düzeyine gençlerimizin dinamizmi, parlak hedefleri ve berrak zihinleri üzerinden ulaşacağımıza inancımız tamdır.

İnşallah çocuklarımız ve gençlerimiz bizleri tarihin öznesi kılan 23 Nisan 1920 ruhunu, bilgi, barış ve kardeşlik içinde zamanın gerçekliği ile buluşturup güncelleyecek ve hepimizin özlediği büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edecektir.

Bizler çocuklarımıza güveniyoruz. Çünkü dünden devraldığımız medeniyet emanetimizi yarınlara onlar taşıyacaktır. Kültür dünyamızın nabzı onların minik avuçlarında atacak, insana ve hayat dair ideallerimiz onlarla sürgün verecek, büyük başarıların altında nitelikli nesillerin imzası olacaktır.

İstikbalimizin teminatı çocuklarımızı ülkesini ve milletini seven, bilgi ve yeteneklerini insan için kullanan; özgün kişiliği, eleştirel kabiliyeti, yüksek özgüveni ve mücadele bilinci ile değerlerine bağlı gençler olarak yetişmelerini sağlamak asli sorumluluğumuz ve şaşmaz hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin bekası adına tereddüt etmeden şehadete yürüyen tüm şehitlerimize ve dâr-ı bekâya irtihal etmiş tüm gazilerimize Rabbu-l Alemin’den rahmet diliyorum. Cumhuriyet’imizin teminatı çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; dünyanın tüm çocuklarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.’’ (Haber Merkezi)