HABER: YAKUP BEKLEN

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" ana temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de ziyaretçilerini ağırladı.

Yurt içinden ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleriyle imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluştu. Bu yıl Fuar’da Öğrenci, öğretmen, engelli, çocuk ve emekliler için girişler ücretsiz oldu.

Bu yıl 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına katılan Yedisu ilçesi Kabaoluk Köyü doğumlu Hatip Mısır, peri yayınlarından çıkan ve bin adet basılan yeni kitabı Akort’u tanıttı.

İlk şiir kitabı ‘Hep ikimiz sevsek seni’ ile 2017 yılında kitap dünyasına katılan Bursa’nın Gemlik ilçesinde öğretmenlik yapan Bingöllü Şair M. Hatip Mısır, barış, aşk ve umut kavramlarını harmanlayarak ortaya çıkan şiirlerini değerli okurlarıyla paylaşmaya devam ediyor. Üçüncü kitabı için çalışmalara başladığını belirten Mısır, Bu yıl 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında Temmuz ayında çıkan yeni kitabı ‘Akort’u tanıttı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Mısır, kitaplarının her yaş grubuna hitap eden çalışmalar olduğunu belirtti. Mısır; “ Şiirlerimdeki ana tema Barış, Sevgi ve Aşk. Her yaş grubuna hitap eden farklı vurgular var. Öldürülen Özgecan ile ilgilide yeni kitapta bir şiir var. Prag’da Nazım Hikmet’in oturduğu cafeden Nazıma hitaben yazılan bir başka şiir daha var.” dedi. Kitap internet üzerinden satışa sunuldu.

Akort kitabından kısa bir şiir;

Akort veriyorum sessizliğime!

Ayarı bozulmuş özlemlere,

Tiz sesi çıkaran ihanetlere…

Sonra bir sokak çalgısı

Bağıra bağıra

Bir özlem türküsünü,

Zikzak çize çize

Arşınlıyordu kaldırımı

Bunu yaparken de öyle haybetli ki!

Sanırsınız oscar ödülünü alacak

Öyle hayran dinliyorum ki!

Sanırsınız

Oscarı bana bağışlayacak”