Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Bingöl’de temaslarda bulundu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz, ilk olarak Bingöl Valisi Ali Mantı ile görüştü. Genel Başkan Vecdi Yanbaz'a görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl, Bingöl Şube Başkanı Erkan Kına ve şube yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Genel Başkan Yanbaz, Vali Ali Mantı’ya ildeki kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini iletti.

Bingöl Valisi Mantı, görüşmeden duyduğumu memnuniyeti ifade etti. Kamu görevlilerinin en iyi şartlarda çalışması gerektiğini belirten Vali Mantı, bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi.

Vecdi Yanbaz, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Bingöl Defterdarı Mesut Akbulut’u ziyaret ederek kurumdaki kamu görevlilerinin sorun ve talepleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaretlerin ardından Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ve Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl, Bingöl İl Divan Toplantısında Şube Başkanı Erkan Kına, şube yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve hedefler masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vecdi Yanbaz, özellikle YHS üzerinde durdu. YHS’de 111 bin kamu görevlisinin çalıştığını hatırlatan Genel Başkan Yanbaz, bu hizmet sınıfındaki kamu görevlilerinin yaptıkları işlerin GİH Sınıfına girdiğini söyledi. Bunun için YHS’deki kamu görevlilerinin GİH Sınıfına geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yanbaz, “Hepimizin bildiği gibi YHS kapsamındaki hizmetleri yerine getiren 450 bin şirket personeli kadroya alınıyor. Bu nedenle YHS’deki kamu görevlilerinin GİH Sınıfına geçirilmesi zorunlu hale geldi ve bu konuda acilen yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Ülke olarak, devlet olarak emeğe saygı duyuyorsak bu haklı talebimiz dikkate alınır. YHS’deki kamu görevlilerinin GİH’e geçirilmesi için Devlet Personel Başkanlığı’na resmi yazı gönderdik. İlgili bakanlıklarda da gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Hak yerini bulana kadar bu konuda mücadelemiz sürecek” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl de bir konuşma yaparak genel merkez olarak yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bingöl Şube Başkanı Erkan Kına ise yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek şube olarak hedefleri hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim