Bingöl Devlet Hastanesinin Pandemi hastanesine dönüştürülmesi gerekiyor. Bingöl’de artan vakalar için il Hıfzıssıhha kurulunun yeni tedbirler alması gerekiyor. 

 

Bingöl’de artan pozitif vaka sayısı korkunç rakamlara ulaştı. Bingöl Devlet Hastanesi’nin servis ve yoğun bakım bölümlerinin büyük kısmı pandemi hastalarına ayrılmış olsa da 

Bingöl Devlet Hastanesinin tamamı pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi, hastanenin daha çok covid19 hastalarına bakabilmesinin önünü açacaktır. Yoğun bakım ünitesinin de tamamı covid19 hastalarına açılması için normal servisteki hastalar ve yoğun bakımdaki normal hastaların Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaydırılması gerekiyor. İki büyük hastanenin biri sadece pandemiye ayrılmalı diğerinde ise sadece normal hastalara ayrılmalı. 

 

SADECE PANDEMİ HASTALARINA HİZMET VERSİN 

Bingöl Devlet Hastanesinin sadece pandemi hastalarına hizmet vermesi Bingöl’de artan vakalardan orta ağır belirti gösterenlerin hastanede rahat tedavi olmalarının önünü açacaktır. 

Hastane kapasitesinin az olmasından dolayı Sadece çok ağır hastaları yatırıp tedavi edilmesi orta şiddetteki hastalar için risk oluşturuyor. 

 

KADIN DOĞUM HASTANESİ KARMA HASTANEYE DÖNDÜRÜLSÜN 

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Devlet Hastanesi görevi de görüp karma hastane olmalı. Bu pandemi sürecinde Pandemi Hastalarına tek hastanede müdahale etmek çok daha sağlıklı olacaktır.

 

TEST YAPMA ŞARTLARI ESNETİLSİN

Covid19 virüsü taşıyan ancak belirti göstermeyen hastalara test yapılmazken bu kuralın esnetilmesi gerekiyor. Pozitif kişi ile aynı evde yaşadığı halde test yaptıramama büyük risk içeriyor. Test yapım şartlarının esnetilmesi tedbir getirecektir. 

 

1200 DOLAYLARINDA AKTİF VAKA VAR 

Bingöl’de 1200 dolaylarında var olan aktif pozitif vakaların kontrol altına alınması için  yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor. 

 

MASKE TAKMAYANLARI AFFETMEYİN 

Bingöl’deki denetim ekibinin maske takmayanlara karşı esnek davranması tehlikeyi arttırıyor. Denetim ekiplerinin maske konusunda katı ve tavizsiz  davranmalarını istiyoruz. 

 

DÜĞÜNLERİ 2 SAATE DÜŞÜRÜN 

Vakaların en çok arttığı yer ise düğün salonları ve düğün bahçeleridir. Denetim ekiplerinin her gece düğün yerlerine gitmelerini ve kurallara uymayanlara ceza kesilmesini istiyoruz . 

 

DÜĞÜNLER İÇİN GÜN BÖLÜNMELİ

Gündüz ve akşam düğünü yapanlar için ayrı ayrı kural düşünülmesi gerekiyor. 

Akşam düğünleri Saat 19.30 ile 21.30 arasında, gündüz düğünleri ise 12.00 ile 14.00 ve 15.30 ile 17.30 arasında günde 3 düğün saati uygulanmalı. Bu üç saatin dışında görülen düğün için ceza kesilmeli. 

 

KAÇAK KURULAN TAZİYELER KESİNLİKLE YASAKLANMALI

Taziyelerin olduğu aileler ziyaret edilmeli ve kesin bir şekilde yasak konmalı. Kapının önünde sandalye koyan taziye sahiplerine ceza kesilmeli. Bu konuda da katı davranılmalı. 

 

DENETİMLER SIKLAŞMALI 

Avm’lerde oluşan kalabalıkları kontrol altına almak için sık sık devriye atılmalı. 

Lokanta ve Kahvehanelerde temizlik kurallarına uyulup uyulmamasını kontrol edilmeli. Kahvehanelerin saat 21.00’dan sonra kapatılmalı. 

Fırınlarda para alınan el ile ekmek verilen elin ayrılması için eldiven şartı getirilmeli. 

Şehiriçi hat arabaları sabah, öğle ve akşam saatlerindeki yoğunluğu azaltmak adına ek sefer konulmalı. 

65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Yaşlılarımızı korumak adına bu karar alınmalı. 

Tekstil atölyeleri gibi toplu çalışılan ortamlar iyice denetlenmeli.