Voleybol Aktüel sitesine konu olan "Solhan Spor neden bu kadar önemli?" sorusunu samimi bir şekilde dile getiren Öğretmen Mahsun Bilmez'in yazısını ilgiyle okuyacaksınız.

İşte Bilmez'in o yazısı

Tek Takım, Tek Rüya

Başarıyı elde etmenin ilk adımı aklımızla, ruhumuzla, gönlümüzle kısaca tüm varlığımızla başarıyı istemektir. Bu istek önce bizi ele geçirmelidir. Sonrasında en kısa yoldan bizi başarıya yönlendirir, ulaştırır.
Bir şehri, bir kuruluşu, bir oluşumu veya bir markanın reklamını yapmak için günlerce çalışmalar yapılır büyük maddi ve manevi külfet ile taçlandırılır ve istenilen tanıtım gerçekleşmez, istediği kitleye ulaşamaz veya amacına ulaşamaz. Bir kenti kent yapan içindeki değerlerdir, kültürüdür, insanıdır, yaşam tarzıdır. Bizim kentimizi bir başka kılan da SOLHAN VOLEYBOL TAKIMIMIZDIR. 
Yıllardır Bingöl ili çerçevesinde birçok sportif yapıya yapılan yatırımların, desteklerin 10’ da biri kadar yapılmadı Solhan spora ve buna rağmen 4 - 5 yıldır kurulan bu takım yıllardır yapılmayanı yaptı . Bingöl’ü ve Solhan’ı en güzel şekilde ve layıkıyla tüm Türkiye’ye tanıttı. Bunu yaparken de öyle yüksek Mevlalar ile değil kendi öz kaynağından, taraftarından, esnafından, yurt içi ve yurt dışında çalışan emekçi işçilerin desteğiyle yaptı.
Bir spor kulübü düşünün ki sporcuların maaşını ödemek için taraftar ( çoğu öğrenci ) desteklemekle yetinmeyip kendi cep harçlığını bağışlıyor. Bununla bitmiyor tabi ki. Esnaf ehli sporcuların kaldığı odalardaki halıları ücretsiz yıkıyor, bir fırın yıl boyunca ücretsiz ekmek veriyor, bir esnafımız sporcuların kalacağı mekanların mobilya ihtiyacını karşılıyor, biri deplasman masraflarını karşılıyor, biri odalardaki yatak nevresim, perde, koltuk vb. eşyalarını yıl boyunca yıkıyor, biri sporcuların idman ve maç formalarını temin ediyor, bir diğeri müsabakalarda tüm taraftarlara ücretsiz çiğ köfte dağıtımı yapıyor. Bunlar basit görülebilir fakat herkes bir şeyler katma derdinde. Takım ruhu bu değil midir? Bu ekip ruhunu bu sahiplenmeyi hangi takımda bulabilirsiniz? Burada en büyük pay sahiplerinden biride İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim YILDIZ’a ait. Kısıtlı imkanlara rağmen elini taşın altına koydu her türlü desteğini takıma sundu ve sunmaya devam ediyor. Başarılı iş adamı ya da yönetici toplumun enerjisidir, öncüsüdür.
Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir. Büyük başkan FERHAT SÖNMEZ takımın iyi gününde de kötü gününde de hep destekçisi oldu sadece başkan değil ki bir menajer bir tercüman aynı zamanda. Takımın ilham kaynağı adeta. Toplum olarak en büyük hatalarımızdan bir tanesi sebepleri bırakıp sonuçları yargılamak ve lanetlemektir. İç başarıyı önemsemeyip, dış başarıyı kutsal hedef gösterirseniz sonucun iyi olması mümkün değildir.
Toplumları etkileyen tarihin akışını değiştiren insanlar, hayata dair ideallerini gerçekleştirmede hiç vazgeçmeyi düşünmediler. Çıktıkları bu yolda bütün zorluklarla mücadele edip azimli bir şekilde hedeflerine ulaşmaya çalıştılar. İnsanların onları küçümsemelerine aldırmadılar ve yollarına devam ettiler. Hem kendi hayatlarını hem de tarihin seyrini değiştirdiler. Başkan da bu bağlamda mücadele vermekte.
Kısacası halk takıma gönül vermiş. Genci, yaşlısı, çocuğu herkes de aynı heyecan aynı ses. Bunlardan bize ne diyebilirsiniz tabi ki; fakat bunlardan bize ne demeyenlerle hedeflerine emin adımlarla yürüyor takım. Maddi konuda çok zor durumdalar. Transfer yapamadıklarından dolayı idmanlar da eksik çıkmak zorunda kalıyorlar. Söz konusu maddiyat olunca herkes destekçi fakat icraat hususunda noksan.
Kalpleri voleybol ile dolu bu küçük kentin büyük hayalleri var. Bizi buna inandırdılar. Büyük takımları (Fenerbahçe-Galatasaray – Beşiktaş ) SOLHAN’ a misafir edeceklerdir.

Bürokratlarımız ivedilikle artık el atmalılar takıma kanısı uyanmalı herkeste. Tanıtım, reklam, örnek kulüp, örnek şehir, örnek taraftar, ne ararsanız mevcut; fakat artık sizler de bir ses verin bir kulak verin de hak ettiği yeri bulsun kulüp. Setlerin son sayıları bize mutluluk versin artık. Son gülen olalım.
Son olarak da; BÜYÜK SOLHAN SPOR’UN ÖRNEK TARAFTARI maçtan önce tribünleri temizliyorlar maç esnasında oluşan çöpleri maç sonrasında temizlemeden salonu terk etmiyorlar. Gelen misafir takımı en iyi şekilde ağırlayıp yenseler de yenilseler de alkışlarla yolcu ediyorlar Fair play adına daha birçok davranış. 
Sporculara, teknik heyete, başkana, yöneticilere yeni sezonda nice başarılar diliyorum.
Bu yolda yanımıza alacağımız 3 şey var; İstikrar, Mücadele, Özgüven.
Yolunuz da bahtınız da açık olsun.
Mahsun Bilmez