Geçtiğimiz sezon maddi imkânsızlıklardan lisans işlemlerini yapamadıkları için lige katılamayan Genç Muratspor, lige katılım ücretini ödemesine rağmen bu yıl da sahipsizlik ve maddi imkânsızlıktan dolayı lige katılmayacak. Amatör ligde mücadele eden bir diğer ekip olan Genç Demirspor’un akıbeti ise belirsiz.

Bingöl’ün köklü kulübü Genç Muratspor'un maddi imkânsızlıktan dolayı lige katılmama kararı alması şaşkınlıkla karşılandı.

Bingöl amatör liglerinin en başarılı takımları arasında yer alan, birçok önemli isim yetiştiren ve Bingöl'de amatör sporların mevcut imkanları nedeniyle lokomotifi olan Genç Murat'ın lige katılmama kararı alması spor camiasında ve ilçe halkında üzüntüyle karşılandı. 1975 yılında kurulan ve yarım asrı çok yakında geride bırakacak olan Genç Muratspor’un ekonomik sıkıntılar bahane gösterilerek lige katılmayacak olması, spora yapılan yatırımlarla zıt orantı içerisinde olması dikkatlerden kaçmadı.

1975 yılında kurulan ve bugüne kadar gösterdiği başarılar ile Genç halkının vazgeçilmez sevdası olan Genç Murat spor'da her sezon öncesi yaşanan maddi sıkıntılar yüzünden geçen sezon lige katılmayan Genç Muratspor bu sene aynı geçen sene gibi maddi imkansızlıktan dolayı lige katılmayacak.

Genç ilçesinin siyaset arenasında güçlü bir konumda olması ve yüzlerce Gençli işadamının olmasına rağmen kendilerine kimsenin sahip çıkmamasına derinden üzüldüklerini belirten kulüp yetkilileri, Kaymakamlık, Belediye ve işadamlarının destek vermediği için lige katılamayacaklarını belirtti.

“BU AYIP KENDİNİ GENÇ’Lİ TANITIP GENÇ MURAT’A SAHİP ÇIKMAYAN HERKESİNDİR”

Yaşanılan maddi İmkânsızlıklar ve kimsenin kulübü almak istememesine tepki gösteren Genç Muratspor kulübü yetkilileri, Siyasilere, Bürokratlara, İş adamlarına ve vatandaşlara seslenerek, Maddi imkânsızlıklar içinde ne yapacaklarına şaşırıp kaldıklarını belirten yöneticiler, ‘‘Ekibimizin kaderine terk edilmesi bizleri zor durumda bırakmıştır. Biz sadece Murat spor'un tekrardan özlenilen günlere ve başarılı günlere gelmesini istiyoruz. Bu kulüp yaşamalı. Bu kulübü yaşatacak olan da Genç'in büyükleridir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda siyasilerin ve Genç halkının vurdumduymazlığı yüzünden lisans işlemlerini gerçekleştiremediğimiz için lige katılamayacağız. Bu ayıp kendini Genç’li tanıtıp Genç Murat’a sahip çıkmayan herkesindir.”

GENÇ DEMİRSPOR’DA BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Amatör lig de mücadele eden bir diğer ekibimiz Genç Demirspor’da belirsizlik ise devam ediyor. Maddi imkansızlıktan dolayı amatör lig de mücadele eden Genç Ybospor ve Darayenisporun; Genç Demirspor adı altında beraber mücadele edeceklerini belirtmiştiler. Üç takımın birleşmesine rağmen maddi imkansızlıktan dolayı amatör lig de ne kadar gideceği ise belirsiz.

LÜTFEN SESİMİZE KULAK VERİN!

Genç Demir Spor sosyal medya adreslerinde yaptıkları paylaşımda; “Lütfen sesimize kulak verin! Hazırlık maçları da olsa çok ciddi rakiplerle oynayıp iki maçımızı da kazandık. Takımımızın gücünü gençlerimizin azmini herkes görmüş oldu. Ama gel gör ki; Transfer sezonu 11 Ekim cuma günü sona eriyor ve bir kaynak bulup bu işlemleri gerçekleştiremedik, gerçekleştiremiyoruz.

Bugün kulübeden oyuna girenlerle birlikte birçok futbolcumuz sahaya girdi ve forma sayımız yeterli olmadığı için oyundan çıkan oyuncularımız yedek kulübesinde bulanan takım arkadaşına formasını vererek onun oyuna dâhil olmasını sağladı. Futbolcularımızın maça ödünç kramponlarla girmesini mi söyleyelim, ısınma için bir penyemizin dahi olmadığını mı söyleyelim, gerçekten de kaderine terk edilmiş bir vaziyetteyiz.

Güzel vaatler verildi ve bunun bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Aksi takdirde lige katılım sağlayamayacağız.” GENÇ GAZETESİ