HABER: EMRULLAH VARİŞ

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta 12 Bingölspor ve Karlıova Yıldırımspordan biri bu hafta sonu lige veda edecek. 12 Bingölspor ligin son haftasında Mardin Büyükşehir Belediye Spor ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Karlıova Yıldırımspor da deplasmanda Bitlis Özgüzeldere spor ile oynayacak.

İKİ TAKIMDAN BİRİ DÜŞECEK

12 Bingölspor gecen sene 3.ligden bölgesel amatör ligine düştüğü için Karlıova Yıldırmspor ile Bingöl ilini 2 takım temsil ediyor. Bal ligi statüsüne göre Bingöl takımlarının birincisi kümede kalıyor, ikinci takım ise süper amatör ligine düşme zorunda kalacak. Ligde kalan takım ise süper amatör ligin şampiyonuyla final maçına çıkacak.

KARLIOVA DAHA AVANTAJLI

Güncel Puan tablosuna göre ise 12 Bingölspor 27 puanla 10.sırada yerini alırken. Karlıova Yıldrımspor ise 29 puanla 8.sırada yer alıyor. 12 Bingölspor’un ligde kalması için Karlıova Yıldırımpsor’un yenilmesi ve 12 Bingölspor’un ise galip gelmesi şart. Karlıova Yıldırımspor’da ise Tek hedef galibiyet veya 12 Bingölspor’un kaybetmesi olacak. 12 Bingölspor Mardin Büyükşehir Belediye Spor karşılaşması yarın saat 14:00 ‘da Bingöl Şehri Stadyumunda oynanırken, Karlıova Yıldırımspor’da aynı saatte Bitlis Özgüzeldere spor ile depsamanda karşı karşıya gelecek.

BİNGÖL AMATÖR’DE FİNAL HEYECANI

23 Nisan Salı günü Çavuşlar spor ile Solhan Gençlerbirliği spor Bingöl Amatör ligin final maçında karşı karşıya gelecek. Finali kazanan takım, Bölgesel Amatör’de ligde kalmayı garantileyen takım ile karşı karşıya gelecek.