Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan Erasmus+Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri 2018 başvuru sonuçları açıklandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 2143 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar, içerik değerlendirmesine alınıp her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde, 518 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazandı. 218 proje teklifi ise yedek olarak belirlendi.

Bu kapsamda Bingöl’den yapılan proje başvurularından 3 okulun yaptığı proje başvurusu kabul edilirken, bunlardan 1 tanesi Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2018 Yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Başvurusunun onaylandığına dair şu bilgiler paylaşıldı: “Başkanlığımızca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı döneminde soruları 2018-1-TR01-KA102-053777 numaralı ve Özel Eğitimde Yöntem, Teknik ve Matenal Kullanmanın Geliştirilmesi başlıklı proje teklifimiz, uygunluk kriterleri karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda seçim sürecine dahil edilmiş olup 49.280.00 Avro azami hibe desteği ile kabul edilmiştir. Proje başvurumuz içerik değerlendirilmesi sonucunda 67,5 puan almıştır. Söz konusu projeye ilişkin Başkanlığımız ve kurumumuz arasında imzalanacak olan Hibe sözleşmesi ile sözleşmenin doldurulması ve gönderilmesine ilişkin ayrıntılı bilgi kurumsal e-posta adresimize gönderilecektir. Başkanlığımızca proje uygulaması ve yönetimine ilişkin başlangıç toplantısı düzenlenecek olup toplantıya ait bilgiler bilahire e-posta yoluyla bildirilecektir. Bingöl’den Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 3 okulun projesi kabul edilmiştir.”

ERASMUS+ NEDİR?

2014-2020 yılları arasında uygulamaya konulacak Erasmus+ Programı; Avrupa Birliğinin eğitim ve gençlik alanlarında evvelce uygulamakta olduğu Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları başta olmak üzere pek çok program, fırsat ve ağları birleştiren yeni bir programdır. Erasmus+ dünyasında her yaştan ve her sektörden vatandaş için Avrupa fırsatları bulunmaktadır. Erasmus+ Gençlik faaliyetlerinde gençler, gençlik alanında çalışanlar ve gençler için yapılacak projelere dahil olmak isteyen tüm vatandaşlar için kaçırılmayacak fırsatlar bulunmaktadır. Erasmus+ Gençlik Programına katılmak için yabancı dil bilmek bir ön şart değildir.