2018-2019 eğitim öğretim yılında 23 Ekim 2018 günü tavandan alçı düşmesi sonucu 3 öğrenci yaralanıp hastaneye kaldırılmıştı. Aynı durum 29 Ekim 2018 günü de meydana geldi. 29 Ekim günü okul pansiyonunda tavandan alçı sıvanın düşmesi sonucu yaralanan 4 öğrenci Solhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavileri yapıldı.

Okulda bir hafta içinde iki defe alçı sıva düşmesi sonucu öğrenci yaralanma olayının olması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, TOKİ yetkilileri ve yüklenici firma yetkililerinin okulda incelemelerde bulundukları öğrenildi. Ayrıca öğrencilerin pansiyondan tahliye edildikleri aktarıldı.

Konu ile ilgili Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şu açıklama yapıldı: “Okulumuz Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımı 2014 yılında TOKİ tarafından tamamlanmış olup 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete girmiştir. Faaliyete girdiği günden bu yana defaatle tavandan alçı dökülmeleri yaşanmış ve bu durum İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla TOKİ’ye iletilmek üzere bakanlığa yazılmıştır. 23 Ekim 2018 tarihinde Okulumuzun Pansiyon binasında yaşanan alçı dökülmesi sonucu 3 öğrencimiz hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri tamamlanmıştır. Son olarak 29 Ekim 2018 tarihinde yine tavandan alçı dökülmesi yaşanmış ve 4 öğrencimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz konu ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması adına ivedilikle girişimlerde bulunulmuştur. Bunun neticesinde tedbir amaçlı olarak Okulumuzun Pansiyon binası boşaltılarak öğrencilerimiz ilçedeki diğer pansiyonları yerleştirilmiştir. Bundan sonraki süreçte en ufak bir sorun yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirler alınmaya devam edilecektir.” SOLHANINSESİ