Solhan’da faaliyet veren kamu kurumları 2018 yılında yaptığı hizmetleri kamuoyu ile paylaşıyor. Solhan Devlet Hastanesi’nin çalışmaları kamuoyu ile paylaşılırken 2018 yılında Solhan’da ilk defa Laparoskopik (kapalı) Safra Kesesi ameliyatı yapıldığı aktarılırken yıl içinde 193 ameliyatın gerçekleştirildiği belirtildi.

2018 yılı içerisinde Hastanede; Dijital Röntgen Cihazına geçilmiş olup, bu sayede çekilen görüntülerin anında doktor ekranına düşmesi ile zaman kaybının önüne geçildiği paylaşıldı.

Solhan Devlet Hastanesi’nin 2018 yılında yaptığı faaliyetler ile ilgili şunlar aktarıldı: “Hastanemiz Laboratuvarında; Hormon, Biyokimya, Hemogram, Koagulasyon, İdrar, Sedimantasyon, Mikrobiyoloji ve Kan Grupları testleri Çalışılmakta iken 2018 yılında; hastane laboratuarımızda daha önce çalışılmayan Biyokimya (Glikoze Hemoglobin Hb A1C) ile Hormon ( Vitamin D, Folat, Parathormon ve Vitamin B12) Demir ve Kan Gazları testlerinin alım işlemleri tamamlanmış olup; laboratuarımızda çalışılmaya başlanmıştır. Bu sayede ilgili hastalıkların teşhisi ve kontrolü için il merkezine sevklerin önüne geçilmiştir. 2018 yılında; Hastanemiz Evde Sağlık Hizmetleri biriminde aylık ortalama 30 hasta, yılda toplam 345 defa ziyaret edilmiştir. Bu sayede evde yatalak hastalarımızın tedavi ve bakımları gerçekleştirilmiştir. Hastanemizde 5+1 hemodiyaliz cihazı bulunmakta ve haftanın altı günü hizmet vermekte olup, 2018 yılı içinde hizmet alımı aracı ile ilçe merkezi ve bağlı köylerden 19 hemodiyaliz hastasının evden alınarak hastaneye getirilmesi ve tedavi sonrası tekrar eve götürülmesi sağlanmaktadır. Bu sayede diyaliz hastalarımızın araç sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla gelmeleri sağlanmış olup; il merkezine gitmelerinin sıkıntısı giderilmiştir. 2018 yılı içerisinde hastanemiz yatan hasta servislerinde ki eksik buzdolabı, televizyon ve mefruşatları yenilenmiş olup; hastalarımıza 5 yıldızlı otel hizmeti verilmeye çalışılmaktadır. 2018 yılı içerisinde hastanemizde kan transfüzyon merkezi açılmış olup; Ameliyat ve diğer kanamalı hastalarda acil kan ihtiyacının karşılanması ile hastaların bu sebepten il merkezine sevk oranlarının azalması ve olası komplikasyonların önüne geçilmesi hedeflenmiştir. 2018 Yılı içerisinde hastanemizde 1. seviye yoğun bakım servisi açılması planlanmış olup; Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapılarak 4 yataklı yoğun bakım izin onayı alınmıştır. 1. seviye yoğun bakım kriterleri gereği bütün fiziki şartlar hazırlanmış, eksik olan birkaç tıbbi cihaz için Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapılmış olup eksik olan tıbbi cihazlar tamamlandığı taktirde en kısa sürede 1. seviye yoğun bakım servisi hizmete açılacaktır. 1. Seviye yoğun bakım servisi açılmasının amacı; ilçemizde bulunan yoğun bakım hastaları ile palyatif bakım gereksinimi olan hastaların ilçemizde tedavilerinin sağlanması ve il merkezine gitme gereksinimini ortadan kaldırmaktır. 2018 Yılı içerisinde hastanemiz Acil Servisinde Triaj çalışması yapılmış, Doktor muayene ile müdahale odaları ayrılarak hasta yoğunluğunun önüne geçilmiştir. ” SOLHANINSESİ