Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Solhan’da faaliyet göstermeye başladığından bu yana öğrenciler için 3’üncü kez mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Döger, Solhan Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Doç. Dr. Yunus Esen ve davetliler ile öğrenciler katıldı.

“HAYAT SINAVLARININ BÜTÜNLEMESİ YOKTUR”

Programın açılış konuşmasını yapan Solhan Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Doç. Dr. Yunus Esen, “Bugün 3 programda toplam 110 öğrencimizi mezun ediyoruz. Bu anlamda gururluyuz. Öğrencilerimizi yetiştirirken bu okulda bir aile ortamı vardı. Bütün öğrencilerimiz benim odama serbestçe girebiliyorlardı ve umarım öğrencilerimiz bizden memnun kalmışlardır. Biz de öğrencilerimizden razıyız çünkü okul içindeki davranışları, tavırları, bize olan saygıları gerçekten çok güzeldi. Bu anlamda biz de hakkımızı kendilerine helal ediyoruz. Tabi bazı sorunlarımız olmadı değil. Bazen yemeklerimiz gelmedi aç kaldık. Bazen kaloriferlerimiz bozuldu beraber üşüdük. Ama beraber yürüdük biz bu yollarda. Burada ben öğretim elemanlarımıza da teşekkür ediyorum çünkü gerçekten hepsi ilgiliydi. Sizi yetiştirmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu vesile ile kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Tabi Solhan ilçe olma dolayısıyla öğrencilerimizin özelikle sosyal aktivite bakımından bazı istekleri vardı karşılayamadık. Kendi imkânlarımızla burada yaptığımız konferanslar, seminerler oldu, programlar oldu ama özellikle Solhan ilçesinde gerek gençlik hizmetleri bu konuda bize destek çıktılar kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın kaymakamımız her türlü programımıza gereğince destek verdi. Burada bir tenis turnuvası yaptık sağ olsun ödül konusunda maddi konuda desteklerini esirgemedi. Tabi biz de burada kendi imkânlarımız çerçevesinde bazı aktiviteler yapmaya çalıştık. Şimdi burada mezun olacaksınız her şey bitmiş değil tabi. Hayat bir süreçtir. Sadece burada, Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda iki yıllık dönemi bitirip gideceksiniz. Hayat tabi devam edecek. Belki kendi mesleğinizle ilgili, kendi alanınızla ilgili açık kapı bulamayacaksınız istediğiniz mesleği yapamayacaksınız. Sadece bir kapıyı tek dövmeye çalışmayın başka açık kapılar olacak. Bu anlamda kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Gerek bir dil öğrenimi olsun, gerek bilgisayar konusunda yada çağın gerektirdiği bazı bilgileri edinmeniz gerekecek, kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekecek. Sonuçta siz de bir fabrikatör olsanız, iş adamı olsanız size gelen elemanlardan en iyisini tercih edeceksiniz. Siz de kendiniz için aynı şeyi düşünün en iyisi olmaya çalışın. Umarım hayat sınavınız başarılı geçer. Ama şunu söyleyeyim; hayat sınavlarının bütünlemesi yoktur. O yüzden önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmeniz gerekir. Tabi yamaç paraşütüyle ilgili olduğum için şunu söylemek istiyorum; zihniniz bir paraşüt gibidir eğer açılmazsa hiçbir işe yaramaz. Yine bu bağlamda Hz. Ömer’in bir sözü var; ‘Dört şeyi geri getiremezsiniz; atılan oku, söylenen sözü, kaçırılan fırsatı ve geçen ömrü bir daha geri getiremezsiniz.’ O yüzden karşınıza çıkan fırsatları değerlendireceksiniz. Biz burada sizlerin iyi birer insan olmanız için çabaladık. Bazen iyi bir insan yetiştirmek bir fabrika kurmaktan daha önemlidir. Yetiştirdiğiniz iyi insanlar ilerde fabrikaları zaten kuracaklardır.” şeklinde konuştu.

“BURADAKİ SÜRECİ NİHAİ BİR SÜREÇ OLARAK TELAKKİ ETMEYİN”

Programda konuşan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, “Biz bu salonda mezuniyet töreni olarak 3’üncü defa bir araya geliyoruz. Bir eğitim süreci Solhan’da meydana gelen iki yıllık bu imkânlarla, bu idare ile özverili bir şekilde sosyal imkânlardan kültürel imkânlara birçok kısıtlılık var. Malul bir çerçevede fedakar bir şekilde bir eğitim sürecini sonuçlandırdınız. Dolayısıyla çektiğiniz iki yıllık zahmetin ödülünü bundan sonraki ömrünüzde kat kat almanızı öncelikle cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Sonrasında bu eğitim sürecinin mutlaka burada kalmamasını daha ileriye gitmesi gerektiğini düşünenlerdenim. İş dünyası ve kariyer olarak da eğer kariyer yapmak istiyorsanız değerli müdürümüzün dediği gibi bir kapıya yaslanmayın, çeşitli kapıları mutlaka zorlayın. Özellikle bu okulu bitirdikten sonra, kepi yukarı fırlatıp diplomayı aldıktan sonra kısa bir tatilden sonra güzel bir CV nasıl hazırlanır, güzel bir mülakat süreci nasıl geçirilir bunun üzerine biraz kafa yorun, biraz araştırın. Bu konuda yazılmış kitaplar, iş mülakatı veya başarı hikâyesi gibi dünyada olur, Türkiye’de olur bu işin uzmanları mutlaka vardır biraz araştırsanız bulursunuz. 2-3 kitap okuyarak iyi bir CV hazırlayarak mutlaka rızkınızı, yapmak istediğiniz işi, kariyeri arayacaksınız/aramalısınız. Her iş mutlaka önemlidir. Daha çok önemli olması; daha çok gayrete, daha çok emeğe, daha çok niteliğe bağlıdır. Buradaki süreci lütfen nihai bir süreç olarak telakki etmeyin. Daha ileri gitmenin yollarını mutlaka arayın, araştırın, sorun, soruşturun. Özellikle iş görüşmelerinde kendisinden emin, güzel bir göz kontağı kuran, iletişime açık olan, teknoloji ve gündemle ilgili güncel mevzularla alakası olan, kabiliyeti olan mutlaka daha ön plana geçecektir, geçmelidir zaten. Hayat son tahlilde insanın dünyaya gelişinden gidişine kadar her aşamada bir rekabetle, bir çatışmayla, bir karşılıklılıkla talebin arzdan daha noksan olması süreciyle karşı karşıyadır. Dolayısıyla bizim bir adım öne geçebilmemiz için en iyiyi, en doğruyu, en nitelikliyi, en işe yarayanı yapmak zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekir. Bu diploma belki bizim kariyerimizde nokta hükmündedir. Noktayı devam ettirerek, ekleyeceğimiz noktalarla anlamlı bir harf haline getirebiliriz. Bu noktayı bir hiç mesafesinde bırakabileceğimiz gibi güzel bir harfe, güzel bir kelimeye, güzel bir cümleye dönüştürme konusunda da yine potansiyelinizin olduğunu, gayretinizin olduğunu samimi bir şekilde istediğinize inanıyorum. İsteğinizi, planlarınızı, düşüncelerinizi noktadan anlamlı bir cümleye çevirme noktasında mutlaka gayretli olunuz.” ifadelerini kullandı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programda; okul birincisi ile bölüm birincilerine plaket ve katılım sağlayan öğrencilere ise katılım belgesi verildi. Programın sonunda ise okul bahçesinde havaya kepler atılıp halay çekilerek program sonlandırıldı. SOLHANINSESİ