Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Onur Çelik tarafından hazırlanan “Solhan’daki Eğitimciler ve Öğretmenler” adlı projenin Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş tarafından başlatılmasının uygun görüldüğü ve çalışmalara başlandığı belirtildi.

Solhan’daki eğitimciler ve öğretmenlerin bir arada bulunduğu bir biyografi, anı ve öykü kitap çalışması olan projenin tanıtımında şu ifadelere yer verildi: “Projede; Emekli Öğretmenler, Solhan’da görev yapmış eğitimci ve öğretmenler, Solhan’da görev yapan bütün öğretmenlerin ve eğitimcilerin 1 adet fotoğrafı, 1 adet otobiyografi, 1 adet öğretmenlik mesleği hakkındaki düşünceleri, 1 adet öğretmenlik mesleğine bakış açısı ve öğretmenlik mesleğinde yaşanmış iki ya da üç hikâyeden oluşan bir kitap çalışmasıdır. Projenin tüm maddi giderleri yerel sponsorlardan ve projeye sponsor olan gönüllü kişilerden karşılanıp elde edilen bütün maddi gelirler, yetim ve öksüz öğrencilere verilecektir.”

Projenin amacı şöyle aktarıldı: “Toplumun mimarı olan öğretmenlerin ve eğitime gönül verenlerin geleceğe eser bırakması, Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını insanlara aktarabilmek, Kelimelerin kifayetsiz kaldığı öğretmenlik mesleğine bir nebze de olsa kifayet katabilmek, Gerçek hayatta yaşanmış öğretmenlik anılarının tarihte kaybolmamasını sağlayarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak.”

PROJE HAKKINDA GÖRÜŞLER

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Onur Çelik, “Projede Solhan’daki öğretmenleri ve eğitimcileri bir arada bulundurmak, Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını insanlara aktarabilmek, Eğitimci ve öğretmelerin tecrübelerinin kalıcı bir eser olmasını sağlamanın faydalı olacağını düşünerek yazılmış bir projedir. Proje her ne kadar benim tarafımdan yazılmış olsa da bu projenin dışında daha da çok gelişmiş bir ulusal proje de vardır.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz; İlçemizde başlatılan Solhan’daki Öğretmenler ve Eğitimciler projesinin çok anlamlı bir proje olduğunu ve bu projeye değerli meslektaşlarının katılımda bulunmaları gerektiğini belirtirken Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ise şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenin niteliğine ilişkin yapılan bu proje kapsamında her türlü takdirin üzerinde bir gayretin eserini görüyoruz. Proje sonunda ortaya çıkan kalıcı eser olan kitap ile bu çalışma ve hamle ölümsüz olacaktır. ‘En kötü mürekkep, en iyi hafızadan evladır’ sözünün hayat bulacağı yazılı bir metin kalması oldukça değerlidir. Nihayet bu çalışmadan elde edilen kaynak çok anlamlı bir yere tahsis olunarak da muhteşem bir iş başarılmış olacaktır.” SOLHANINSESİ