İçişleri Bakanlığının son kararnamesi ile Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi kaymakamlığına atanan Solhan kaymakamı Fatih Okumuş, onuruna veda yemeği verildi.

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın organize ettiği veda yemeğine Kaymakam Okumuş yanı sıra Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, merkez mahalle muhtarları ve basın temsilcileri katıldı.

Onuruna verilen veda yemeğinde konuşan Kaymakam Okumuş, “Solhan’da 4 yıl çalıştım. Güzel izlenimlerim oldu, inşallah güzel izler bırakmışızdır. Solhan, çalışma ortamı çok güzel olan bir ilçe. Ev alma komşu al hesabı buranın dağ taş olması, buranın doğuda olması, birçok noktaya uzak olması o kadar önemli değil. Burada güzel insanlar, iyi insanlar var, dinine diyanetine düşkün insanlar var. Vatanını milletini devletini seven, hükümetini devletini seven insanlar var, ben bunu gördüm. Doku çok kolaylıkla uyuşuyor. Eğer gönüller bir olursa dilin konuşmasına gerek kalmıyor, gözler konuşuyor, hissiyatlar konuşuyor, bakışlar konuşuyor, oturuşlar konuşuyor, jest ve mimikler konuşuyor, hareketler konuşuyor. Bizim karşılıklı bir şey söylememize gerek yok yani. İki insan bir biriyle bakışıyla, yan yana duruşuyla, iletişimiyle ne kadar sevip sevmediği anlaşılıyor. Biz Solhan’ı sevdik sevdiğimiz yere mahcup olmama adına da elimizden geleni ortaya koymaya çalıştık. Her kesin farklı bir tarzı var, her yiğidin farklı bir yoğurt yiyiş tarzı olduğu gibi biz genel itibariyle iknaya, konuşmaya, diyaloğa, irtibata, ılımlılığa dayalı bir yönetim anlayışımız var. Biz yönetirken yapabildiğimiz ölçüde bütün paydaşlarımızla, arkadaşlarımızla önce istişare ediyoruz. Yapalım mı, yapmayalım mı yapacaksak nasıl yapalım. Yani küçük bir muhalefet bile olsa bekletiyoruz, durduruyoruz, düşünüyoruz, araştırıyoruz, soruşturuyoruz, bir bilenden soruyoruz. ‘Bizim dediğimiz dedik çaldığımız düdük’ şeklinde bir yönetim anlayışımız yok. Soruyoruz, soruşturuyoruz mutabık kalırsak danışarak, istişare ederek yumuşak başlılıkla, güzellikle, ikna ederek yönetmeye çalışıyoruz. Sevdiğimiz memlekete de bu tarzda yönetim uygulamaya çalıştık. Sevdiğimiz insanlara niye mahcup olalım ki. Son tahlilde maddi ve manevi mesuliyeti var. İcrai ve ihmali mesuliyeti olan bir makam burası. Dolayısıyla bunun gerektirdiği mesuliyeti, ağırlığı da üzerimizdeydi. Kırdık döktüysek de bu zamana kadar mutlaka yapmışızdır. Herkesten bize haklarını helal etmelerini istiyoruz. Benim burada her hangi Allah’ın bir kulunda hakkımda alacağımda yok, zaten varsa helal olsun.” ifadelerini kullandı.

“SOLHAN’IMIZI DAHA İLERİYE TAŞIMA ADINA MÜCADELE EDİYORUZ”

Kaymakam Okumuş onuruna verdiği yemekte konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, “Biz yaklaşık 4 senedir kaymakamımızla beraber Solhan’ımızı daha ileriye taşıma adına mücadele ediyoruz. Daha yaşanabilir bir Solhan için hepimizin gayreti çabası oldu. Ama öyle dönemler oldu ki kendisi bizden daha çok bu gayretin çabanın içerisinde oldu, daha çok mücadelesi oldu. Çok huzurlu bir ilçemiz var. Bizler de bu süre içerisinde daha çok huzur katma adına mücadelemiz oldu. Sıkıntıları, problemleri çözme adına da ciddi çabaları, gayretleri oldu. Ve hep birlikte daha yaşanabilir bir Solhan için mücadele ettik. Ama bu işin doğasında var; muhakkak ki bir yerde ebedi daim kalamıyorsunuz, belli bir süre sonra başka bir yere bir başka hizmet bekliyor. Dolayısıyla sayın kaymakamımızın tayını Yozgat Bağazlıyan’a çıktı. Gideceği yerde başarılar diliyorum, rabbim başarılı kılsın. Biz kendisinden razıydık rabbimde razı olsun. Orada da inşallah hayırlı hizmetlere vesile olursunuz.” ifadelerini kullandı. SOLHANINSESİ