Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulunda İl AFAD koordinesinde itfaiye ve ambulans destekli tatbikat yapıldı.

13 Aralık 2019 Cuma günü İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin başkanlığında Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulunda yapılan tatbikatta öğrencilere yönelik ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verildi. Teorik eğitimler sonrasında öğrencilere tahliye işlemi yapıldı.

Tatbikatın devamı olan senaryo gereği yangın anında itfaiyenin yangına müdahalesi sırasında tatbikata destek veren itfaiyeler okulun bahçe kapısından içeri giremeyince tatbikat yarıda kaldı. İki itfaiyenin destek verdiği tatbikatta itfaiyeler, güvenlik gerekçesiyle yola konulan beton bloklara takıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yan yoluna konulan beton bloklardan dolayı yolun daralmasından okulun bahçe kapısından içeri girecek itfaiyeler dönüş alamadığı için bahçe kapısından içeri giremedi. Defalarca uğraşıldıktan sonra senaryo gereği meydana gelen yangına müdahalesi için itfaiyeler alana giremeyince ilçenin en kalabalık öğrenci sayısına sahip bir okulda bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiği aktarıldı.

Bugüne kadar bir olayın yaşanmamış olması büyük şans olarak değerlendirilirken sadece okul değil, bahçeye sınır olan evlerde de bir yangın durumunda da okulun bahçesinden başka ulaşımın olmadığı ve bu sorunun ilçe trafik güvenliği koordinasyonunda değerlendirilip çözüm bulunması istendi. Ayrıca tüm kamu kurumlarında incelemeler yapılıp varsa eksiklerin tespit edilip çözüm getirilmesi bekleniyor. SOLHANINSESİ