Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü işbirliğinde 08-12 Ekim 2018 tarihleri arasında açılan 32 saatlik avcılık eğitimi kursu tamamlandı. Kursa katılan 22 kursiyerin tamamı kursa düzenli katılım sağlayarak kurs sonunda yapılan sınavda başarılı oldu.

5 kişilik uzman eğitmenin görev aldığı kursa katılan kursiyerlere kara avcılığı alanında eğitim verildi.

Açılan kursta özellikle bilinçsiz ve usulsüz avlanma konusunda avcıların dikkatli ve bilinçli hareket etmeleri gerektiği belirtilirken kaçak avlanma ve mevsimi dışında yapılan avlanmaların av hayvanlarını bitirme noktasına getirdiği vurgulandı.

Avlanan hayvanların sayısı ile ilgili olarak bölgemizde bir avcının avlanma gününde en fazla 10 bıldırcın, 2 tavşan, 2 keklik avlanabileceği belirtilirken av mevsimi olarak da bölgemizde kekik hayvanı için 20 Ekim-13 Ocak arası, bıldırcın için 28 Ağustos 18 Kasım arası, tavşan için 20 Ekim 13 Ocak arası olduğuna dikkat çekildi.

Bu mevsim ve tarihler dışında karada avlanmanın yasak olduğu belirtilirken yasak mevsimde avlanan vatandaşların ilgili ve yetkililere bilgi vermeleri gerektiği aktarıldı. SOLHANINSESİ