Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü başlatmayı hedeflediği proje öncesi üye ve temsilcileriyle bir araya geldiler.

Haftalık yapılan istişare toplantılarının bu haftaki programına Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü Başkanı Abdullah Kurtaran, kanaat önderlerinden Molla Baki Çölemerikoğlu, Molla Muhittin Sevinç, Arakonak Belediyesi Eski Başkanı Nazmi Çalışan, Abdurrahim İncedursun, Boğlan Mahallesi, Arakonak Beldesi, Murat köyü, Eşmetaş köyü ve Elmasırtı köyü temsilcileri katıldılar. Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü Başkanı Abdullah Kurtaran proje hakkında bilgilendirme ve temsilcilik başvurusu çağrısı yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda; kulüp tarafından Solhan’a kazandırılacak tarım ve hayvancılık projesi öncesi 27 köy ve 4 mahalleden 492 soyismin temsilcilik başvuruları alındı ve her soyisimden bir temsilcinin başvuruda bulunması çağrısı yapıldı.

HEDEFLENEN PROJE

Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü, Solhan’da tarım ve hayvancılık alanında 3200 kişinin iş sahibi olabileceği bir proje hedefliyor. Çok amaçlı kurulacak tesiste her köy için bir çiftlik olacak şekilde; süt toplama tesisi, kesimhane ve et işleme tesisinin yanında 2MW biyogaz santrali, okçuluk pist alanı, sosyal tesis ve yüzme havuzu oluşturulacak. SOLHANINSESİ