Ak Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler ilimizin gazetecileriyle basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıda 2 yıllık görev süresini değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler gazetecilerden gelen soruları da cevapladı.

16 yıllık süre zarfında yerelde deforme olmuş, eskimiş bir fiziki yapının var olduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler, partiyi büyütme çalışmaları ve teşkilatlar arasında sağlanan koordinasyonu şu şekilde anlattı:  “Aslan yattığı yerden belli olur. Partimiz 18 yıldır ülkenin iktidarında söz sahibidir. Biz geldiğimiz zaman önce binadan başladık. Hizmet yerimiz bir dairenin içerisinde bütün birimleri ile hizmet veriyordu. Gömlek kalıba dar geliyordu. Tamamen kendi bütçemizle partimizi fiziki olarak büyüttük. Bütün birimlerimizi ayırdık. Ofis konforluğunda partimize kurumsal bir kimlik kazandırdık. Etkinliğimizi ve verimliliğimizi arttırdık. Bilgi ve iletişim akışını sağladık. 40 binin üzerinde üye sayısına ulaştık. Şahsım ve teşkilat üyelerimle birlikte bu dönemde hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda istikbal ve ikbal peşinde koşmadık. Bunun aksini kimse gösteremez ve iddia edemez. Hemşehrilerimizin bürokraside tıkandıkları noktada mağduriyet durumlarında devreye girip işlerinin çözümü noktasında aracı olmuşuzdur. Bunu da bir görev ve vazife bilmişizdir. Bu konularda Bingöl kamuoyuna karşı müsterihiz ve gizli herhangi bir ajandamız yoktur, vicdanen de rahatız. Bu süreçte teşkilatlarımız arasında çok sıkı ve güçlü bir ilişkiler geliştirdik. Bütün ilçelerimizi mükerrer defa ziyaret ettik. İlçe teşkilatlarımızı Valimizle kaymakamlarımızla bürokrasimizle tanıştırdık. İlçe halkının sorunlarının çözümünü bu şekilde hızlandırdık. Merkezde olan ilişkilerimizde İl Başkanı makamının arkasına gizlenmeden sivil hayattaki yaşantımız ne ise aynı şekilde devam ettiriyoruz. Dörtyol’da, Beşyol’da, çarşı merkezinde sürekli yaya olarak gezinti halinde her defasında farklı güzergâhları kullanarak halkımızla bir aradayız. Kan davası, kız kaçırma, ticari ilişkiler, taziye, düğün, kahvehane, esnaf, hasta, STK ziyaretleri gibi gün içerisinde toplumun her alanında varız. Ak Parti Bingöl il ilçe teşkilatları olarak 1 saat içerisinde organize olabilecek dinamik bir yapı oluşturduk. Bize gelen vatandaşın kimliğini asla ön plana çıkarmadık. Partimize gelen bütün vatandaşlarımıza mağduriyet esasına göre gücümüz nisbetinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz yönetime geldikten 3 ay sonra Genel Seçimler ilan edildi. Seçim öncesi hazırlıklarımız 3 ay sürdü. Bütün aday adaylarımızı ilk defa teşkilatımızın önüne çıkararak tanıtma şansı verdik. Seçimlerde 80 binden fazla oy alma başarısı gösterdik. Ardından yerel seçim hazırlıkları başladı. Yerel seçimler genel seçimlerden çok daha zor ve ayrıntılı bir özelliği var. İl Genel Meclisi, Belediye meclisi gibi faktörleri var. Bu süreçte de 11 belediyenin 9’unu kazanma başarısı gösterdik. İl Genel Meclisi seçimlerinde ise Türkiye’de derece yaptık.” şeklinde konuştu.

“İŞKUR’DA EN ADALETLİ DAĞILIMIN BİNGÖL’DE YAPILIYOR”

Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ak Parti İl Başkanı Güler, İşkur’da en adaletli dağılımın Bingöl’de yapıldığını, tamamen noter kurası ve gelir düzeyi ile ilgili elemelerin yapıldığı adil bir düzenin kendi dönemlerinde sağlandığını söyledi.

Kurulacak yeni partilerle ilgili soru üzerine Başkan Güler şunları söyledi: “ Bir zamanlar bizim partimizde görev yapan kişiler farklı partilerde mücadele etme eğilimine girmişler Ben buna inanıyorum; milletin vicdanında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu değişim, dönüşüm, hizmet ve reformlar her zaman yerini koruyacaktır. Dünya var olduğu müddetçe sıkıntılar devam eder. 18 yıllık süreç ile öncesini karşılaştırdığımız zaman Başkan Tayyip Erdoğan’ın sağlamış olduğu katkı ve Türkiye’yi Dünya’da liderlik vasfı olarak temsil ettiği bu duruş milletin vicdanında yer edinecek ve hafızalarda korunacaktır. Asya’dan Afrika’ya kadar Dünya 5’ten büyüktür sözü her yerde yankılanıyor. Devletlerarası bütün platformlarda söz sahibiyiz. Fikirlerimiz var ve bunları açık açık dillendirebilme gücümüz var. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde aldığımız bu güçle oluşacak oluşumlar işimizi daha iyi yapmaya teşvik edecek ve gücümüzü daha fazla arttıracaktır.” dedi.

Partide herhangi bir değişim olacak mı sorusu üzerine Başkan Güler, “İl Başkanı olduğum günden bu güne daha mazbatayı aldığımız gün görevden alınacak fitnesini bilinçli olarak yaymaya başladılar. Atama ile gelen herkes için bu durumlar söz konusu olur. Biz bu söylemlere alıştık ve takılmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Genel Merkezimizin takip ekipleri araştırma ekipleri vardır. Karnemizi, seceremizi tutuyorlar. Çok sistemli ve planlı çalışmalar yapılıyor. Görev istenmez verilir. Genel Merkezimiz tamam veya devam derse takdir onundur, saygı duyarız. Gelecek ile ilgili hesap kitap yapmaktan çok bugünü doğru yapmak ve takdiri de Allah’a bırakmak gerekiyor” dedi.

Toplantı bir süre daha devam eden sohbetin ardından sona erdi. HABER MERKEZİ