Bingöl’de faaliyet gösteren yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Alican Bayram, adaylık başvurusu ve projelerini anlattı. Projelerinin asla kendine ait olmadığının altını çizen Bayram, “Ben seçilirim veya seçilmem mühim değil. Önemli olan fikirlerimin toplumda kabul görmesi, insanların zihninde yer edinmesidir. Ben fikirlerimi bir tohum gibi ektikten sonra kendimi başarılı olmuş addederim. İnanıyorum ki benle veya bensiz bu fikirler ve projeler Bingöl’e hizmet yolunda katkı yapacaktır. Seçilmesem dahi, seçilecek olan her kim olursa projelerimi ona vereceğim. Bu projeleri kendim için değil bu şehir için hazırladım. Onun için seçilecek kişi fark etmeksizin projeler Bingöl’ün ve Bingöl halkınındır” şeklinde konuştu.

“Belediyecilik ve Parklar Üzerine Tez Yazdı”

Yükseklisans tezini Belediyecilik ve Parklar üzerine yapan Bayram, akademik olarak bu alanda yaptığı çalışmaların ATRAX 2018 Fuarı’nda “Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Sahip Olması Gereken Özellikler”
projesiyle ödül aldığını söyledi.

“Askeri alanda Kent Meydanı olacak”

Belediye’ye devredilen askeri alanda Belediye binasının ön tarafında Genç Caddesine bakan kısımda ticari alanlara ayrılan yerde bir kent meydanı projesi yapmayı planladığını ifade eden Bayram, “Ticari alanda dükkanlar yine olacak. Ahlat taşından yaparak estetik görünüme sahip 2 katlı geniş ticari işletmelerin yer alacağı projede, konservatuar, şehir kütüphanesi ve sosyal etkinliklerin yapılacağı bir Kent Meydanı projemiz var.  Meydanın altı otopark olacak. Burada bir su değirmenimiz ve yağmur suyunu depolayıp sulama ve temizlik için kullanmamızı sağlayacak depolarımız olacak. Meydanda bulunacak güneş enerjisi panelleriyle meydan kendi elektriğini üretecek.” Dedi.

Alican Bayram Kimdir?

16 Şubat 1988’de Bingöl Merkezde doğdu. Lise eğitimini Bingöl Lisesinde tamamladı. 2012 yılında Sakarya Üniversitesi Rekreasyon Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitiminin 1 yılını öğrenci değişimi programından yararlanarak, Polonya Rzeszow şehri ve şehir ile aynı adı taşıyan Üniversitesinde okudu. Lisans eğitimi sonrasında 6 ay kadar Amerika Cape May’ de iş ve yaşam tecrübesinden sonra eğitim amaçlı İngiltere Londra’ya yerleşti. 2 yıl Londra’da çalışıp Türkiye’ye 2014 yılında dönüş yaptı. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Bölümünde “Belediye Parkları” üzerine yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede doktora eğitimine devam eden Alican Bayram 2015 yılından beri aynı üniversitenin akademik kadrosunda görev yapmaktadır.

Daha önce çalışmış olduğu projeleri.

1. “Spor Etkinliklerine Yönelim Ölçeğinin Rekreasyonel Etkinliklere Uyarlanması”
Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi – 2016.

2. Rekreasyonel Yerel Parkların Sahip Olması Gereken Özelliklerin Uzman Görüşlerine Göre Belirlenmesi: Eskişeihir İli Örneği”
Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi – 2017.

3. “Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Sahip Olması Gereken Özellikler”
Proje Türü: ATRAX 2018 Eğlence – Etkinlik, Park – Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarı Proje Yarışması – 2018. Ödüllü Proje

Bayram projelerini şu şekilde açıkladı;

Kadın Destek Merkezi (KDM)

Kent Estetik Komisyonu

“Kent Estetik Komisyonu” İmar Kanunu çerçevesinde yerleşime açılacak ve hali hazırda yerleşik alanlardaki mevcut veya yeni yapılar için peyzaj mimarlığı, mimarlık, şehircilik ve kentsel tasarım çerçevesinde estetik çözümlere yönelik onay mercisi konumunda olacaktır. Kent Estetik Komisyonu'ndan oy çokluğu ile geçmeyen yapılar onaylanmayacaktır. Böylelikle şehrin estetik yapısı korunacak ve kangrenleşen imar sorunlarının benzerinin yaşanmasının önüne geçilecektir.

Kent Konseyi

Parklar ve Bingöl

Şehrimizde bulunan bütün park alanları yeniden revize edilecek. Bununla ilgili mahallelerin demografik yapıları ortaya çıkarılacak ve halka görüşmeler sağlanarak parklardan beklentileri bilgi havuzunda toplanacaktır. Bir mahallede yer alan parklar birbirinin aynısı olmayacak ve mahallede farklı aktivite imkanlarına cevap verecek şekilde dizayn edilecektir

Rekreasyon ve Bingöl

Uzmanlık ve çalışma alanımız olan “Yerel Yönetimlerde Rekreasyon” alanı ile şehrimize birçok fayda sağlamayı hedeflemekteyiz.

Yerel yönetimler rekreasyonunu, toplumun zamanını faydalı kullanması için oluşturulacak aktivite çeşitliliği olarak ifade edebiliriz.

Kahvehanelerimizin dolu olmasını ve şehirde yaşadığımız birçok sıkıntıyı, ilimizdeki sosyal aktivite olanağının eksikliğine bağlamak mümkün.

Bu doğrultuda, Valilik, belediye, üniversite, ilgili il müdürlükleri, Kent Konseyi ve şehrin spor, sanat ve kültür alanında seçilmiş önde gelen temsilcilerinin oluşturacağı bir ön komisyon oluşturulacaktır.

Bu komisyon şehrin “Rekreatif Aktivite Haritası”nı çıkaracak ve olanakların değerlendirilmesi hususunu uzman görüşüne sunacaktır.

Tarım ve Bingöl

Yerli Tohum Merkezi

Fide Üretimi

Yazılım Kulübü

Bu kulübün temel amacı, özellikle çocuklarımızı potansiyel kahvehane müdavimi olmaktan ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır. Gelişen dünyada üretimin temel taşlarını teknoloji oluşturmaktadır. Teknolojiye ve bilgiye sahip olanlar dünyayı yönetmektedir. Bu bilgiye Bingöllü çocuklar neden ortak olmaya başlamasın?

Kültür - Sanat ve Bingöl

Bingöl Belediyesi Konservatuarı

Oluşturulacak birim için belediye bünyesinde ilk etapta konservatuar mezunu 2 tiyatro sanatçısı ve 2 müzisyenin (Piyano, saz ve keman öncelikli tercih olarak hedeflenmektedir) istihdamı sağlanacaktır. Yerelde tiyatro ve müzikle ilgilenen alaylılarında istihdamı ile aşağıdaki alanlarda genç nesil yetiştirilecektir.

Yaratıcı Yazarlık Kursları

Spor ve Bingöl