Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, sosyalistlerin din karşıtlığı üzerinden kendini var ettiğini, bazı kavramları ve isimleri kullanarak misyoner faaliyetler yürüttüğünü ve bölgede medrese kültürünü yok ederek dinsizliği yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kürt kimliğinin bir kısım ideolojik örgütlerin tekelinde olmadığını vurgulayan Güler, ayrılıkçı gruplara fırsat vermeyecekleri ve mukaddesatı koruyacaklarını belirtti.

HDP’nin kürtleri ilkesizleştirdiğini söyleyen Güler düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Türkiye’nin en zengin yerlerinde hep sol destekleniyor. Peki sol niye bu zengin yerlerde revaç buluyor? Oysa teori olarak sol işçi ve yoksul kesimler arasında yaygınlaşacaktı ama Türkiye’de burjuvada yaygınlaşıyor. Burada sosyolojik tesbit nedir? Ekonomik yetersizlik mi? Hayat pahalılığı mı? Adalet mi? Hayır, çünkü bunlar Türkiye’nin en zengin kesimi. Bu kitleleri sola yönelten tek sebep din karşıtlığıdır.

Sistematik bir şekilde emperyalist güçler, İslam Dünyasına pompaladığı fikirlerle coğrafyamızı dinsizleştirmek, dini aslından çıkartıp hurafelerle kendilerine uydurulmuş bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçlıyorlar.

Öyle bir hale getirdilerki yeni nesli dinden uzaklaştırdılar. Dinsizleşmeye doğru götürüyorlar. Bunu da özgürlük, demokrasi, insan hakları ve ezilmişlik edebiyatı üzerinden yapıyorlar. Kürtleri o kadar ilkesizleştiriyorlarki; sosyalist grupları destekleyen bir kürt Kuzey Irak’taki Mesud Barzani’ye düşman kesiliyor. Akşener’in partisine oy verebiliyor. Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekliyor. İstanbul’da Kürtlere Ekrem İmamoğu’na oy verdirttiler. Yüzlerce kürdü idam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın babası Nurettin Soyer 1980 darbesinde cunta hakimiydi, cezaevlerinde kürtlere karşı yürütülen sistematik işkencenin mimarlarındandı, takke, tesbih, seccade ve Kuran-i Kerim’i mahkemeye suç delili olarak sunmuştu, oy verdirttiler. Kandil İzmir’de Tunç Soyer’i desteklemek için çağrı yaptı. Canan Kaftancıoğlu Gezi olaylarında kurulmak istenen bloğun temsilcilerindendi. Bu zihniyetin karşı duyduğu tek şey din ve dini mefhumlardır. Ahmet Kaya dinleyen Kürdü cezaevine tıkan CHP’nin varlığını devam etmesi için kürt oylarına muhtaç hale gelmesi ilahi adalettir. CHP gücü ele geçirince aynı şeyleri yapacağını yine en iyi Kürtler bilir. HDP Eş Başkanı ecdadımızı asan İsmet İnönü’nün akrabası. Seçilmiş milletvekilleri kürtçe konuşamıyor. Dilini bilmediğiniz bir toplumu anlayıp hakkını savunabilir misin?

Bunlar hangi izanla ideoloji ile izah edilebilir. Sosyalistlerin kürtleri getirmek istedikleri nokta da budur. Söz konusu Müslümanlar olunca, din olunca, din karşıtı bütün gruplar aynı cephede birleşiyor. Demekki HDP’nin ve sosyalizmin ülkemizde gerçekleştirmek istediği de budur. Bunda da HDP kendi misyonunu devam ettiriyor.

Kürtlerin toplumsal bakış açısı gelenekçi İslam anlayışından geliyor. Medrese kültürünün yoğun olduğu bu coğrafyada kültür ve yaşam tarzı İslam medeniyetinin etkisi ile şekillenmektedir. Özellikle verilen en büyük savaş öncelikle medrese kültürünün yok edilmesi ve daha sonraki amaç ise adım adım dinsizliği yaygınlaştırmaktır.

Kürt halkının haklarını savunacağım diye terörizm yaratan örgüt, halkı kandırma argümanı olarak aslında tamamen karşı oldukları Kürt alimlerinin isimlerini kullanıp taraftar arttırıyor.

Yalan yanlış bilgilerle kirletilmiş genç dimağlara anlatıldığında dinliyor, anlıyor ve gerçekleri görüyorlar. Doğruları anlatacak olanlar yalan yanlış bilgileri anlatan yalancılar kadar cesur olmadıkça yalanlar ve yalancılar bize ayar vermeye devam edecektir.

Buradan herkese sesleniyorum; Gelin Kürtleri bu ideolojilerden kurtaralım. Kürt kimliği bir kısım Stalinist kökenli ideolojik örgütlerin tekelinde değildir. Biz Kürtler; örgüt dayatmalarına boyun eğmeyiz. Sosyalistler kavramları çalıp çarpıtmakta çok mahir. Sosyalizmin insan haklarıyla hiç alakası yok daha doğrusu insan haklarına karşı ama buna rağmen ülkedeki çoğu insan hakları örgütü sosyalistler tarafından kuruldu ve ideolojik araç olarak kullanıldı.

Liberalizm, faşizm, sosyalizm ve benzeri ne kadar izmler varsa propaganda marifetidir ve egemen sınıfların ezilenlere karşı kullandığı ideolojik tuzaklardır. Uyanık olması gerekenler biz Müslümanlarız. Ayrılıkçı gruplara asla fırsat ve mahal vermeyeceğiz. Kürt gençliğine ve halkına sahip çıkacağız. Hz. Ömer’in dediği gibi; Biz Allah’tan ve İslam’dan şeref aldık. Biz deve ile kılıç ile şeref almadık. Irkçılıkla milliyetçilikle şeref alamayız. Bizi üstün kılan meziyet dinimizdir. Dinimiz bizim kardeş olduğumuzu emrediyor. Kürt, Türk, Arap hepimiz kardeşiz. Atalarımız hep birlikte yaşamış, biz de birlikte yaşayacağız. Etnik kimliğimiz bizim onurumuzdur ancak etnik kimliğin yanında bayrağımız, toprağımız, devletimiz ve dinimiz de bizim vazgeçilmezimizdir.” (Haber Merkezi)