Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Bingöl Belediye Meclis Grubu Bingöl Belediyesi’nin beklenen hizmeti veremediğini iddia ederek şehrin ölüme terkedildiğini söyledi.

 “MEMNUNİYETSİZLİK VAR”

Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Meclis Grubu Bingöl Belediyesinin beş yılı daha bitmek üzere olduğunu belirterek “Bingöl gibi küçük ve zorlu iklim şartlarına sahip bir şehrin belediyesinden beklenen asgari ve hayati hizmetler vardır. Temizlik, ulaşım, su ve bu yıl olduğu gibi zorlu geçen kış şartlarına müdahalede her zaman hazır bulunmaktır. Yoksa rahat zamanda herkes belediyecilik yapar; amiyane tabiri ile “dedem gelse o da yapar” klişesi kadar rahattır yani. Kaç günlük manzarayı ve halkın çektiğini anlatmanın bir anlamı yoktur. Çünkü her şey apaçık ortadadır. Herkes ana arterlere sıkışmış, gerginlik ve memnuniyetsizlik diz boyu olmuştur.” İfadelerini kullandılar.

“BELEDİYE MECLİSİNDE YETKİ KİMDE BELLİ DEĞİL”

DBP Meclis Grubu, “Halihazırdaki başkanın üç ay daha görev süresi varken, AKP bir yerden yeni başkan adayını alıp resmi toplantılara, sanki seçilmiş gibi katılmakta, ,mevcut başkan da, ne de olsa ben aday değilim deyip sosyal medyadan “karla mücadele çalışmalarımız hızla devam ediyor” diyerek twit atmakta, ardından twit gırla beğeni almaktadır. Anlamakta güçlük çekiyoruz bu beğenileri yapanlar nerde yaşıyor. Belediye meclisinde başkan yok, yetki kimde belli değil. Nedir bu Bingöl halkının bu iktidar partisinden çektiği. Geçen dönemin sonunda, bir önceki başkana da aynı şey yapıldı ve pasifize edilerek tüm olumsuzluklar başkanın şahsına yüklenip, partinin yanlış yönetim ve başkan seçiminin sorumluluğu sıfırlanmaya çalışıldı ama artık halk bu tiyatroyu görüp aklının sesi ile hareket edecektir” ifadelerini kullandı.

“2018 BÜTÇESİ AÇIK VERDİ”

2018 Bütçesinin açık verdiğini iddia eden DBP Meclis Grubu, "Kültür mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 2018 bütçesine alınan yaklaşık 57.000.000 TL (57 Trilyon) kredi de İller Bankası tarafından iptal edildi ve 2018 bütçesi yaklaşık %45 açık verdi. Ancak acele bir takla ile hemen 26.12.2018 tarihinde meclis olağanüstü toplantıya çağırılarak bu kredi bütçeden çıkarılıp makyaj yapıldı. Yalnız şunu bilmiyorlar ki sadece günü kurtardılar seçime girerken Bilin ki Bingöl Belediyesinin 2018 Bütçesi gerçekte yaklaşık %45 açık vermiştir ve bunun ceremesini hep birlikte çekeceğiz. Bir de gidip Kentsel dönüşümle ilgili, olmayan proje için ödül de almışlardı birkaç resimle. Artık kimsenin dalga geçilmeye tahammülü kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

DBP Meclis Grubu son olarak şu ifadeleri kullandı.
“Nerde AK belediyecilik, hani AKP’yi AKP yapan belediyecilikti, peki neden biz göremiyoruz, gözlerimiz mi bozuk, aklımız mı kıt? Hayır, bu halk her şeyi görür ve gereğini yapar. Bingöl halkının kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Bu sorumsuzluklar silsilesi Bingöl’ü adeta ölüme terk edilmiş bir görüntüye sokmuştur.Bu hususları Bingöl kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”