“Birikimimizi, tecrübelerimizi, hayallerimizi ülkemize, milletimize hemşerilerimizle Bingöl’ümüze bir umuda dönüştürmenin zamanının geldiğine inanıyorum” diyen MHP Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Ziya Buyankara, Bingöl halkı ile birlikte Bingöl’ümüzü mutluluk ve huzur içinde her anlamda yaşanılabilir bir Şehir yapmak için, el ele gönül gönüle vererek bu göreve talip oldum.” Dedi.

Ülkenin birçok şehir ve bölgesinde 40 yılı aşkın bir zamanda başarılı bir şekilde üst düzey idarecilik yapan Buyankara, “Birikimini, doğduğu büyüdüğü ve hayatının hiçbir döneminde kopmadığım memleketim Bingöl de Milliyetçi Hareket Partisinden Bingöl Belediye Başkan adayı olarak bu hizmetlerini devam ettirmek için aday oldum.” Dedi.

Buyankara, “Bu kararı verirken başta ailem olmak üzere uzun yıllar dava ve yol arkadaşlığı yaptığım gönüldaşlarım, yakın dostlarım,  sözüne itimat ettiğim büyüklerim ve sizin içinizden değerli birçok büyüğümle istişareler ettim. Bu istişareler ve fikir alışverişlerinden sonra memleketim için yapabileceklerimin olduğuna kani olduktan sonra gerekli adımları attım.” dedi.

“Herkesin birbiri ile akraba olduğu, dostlukların memleketin harcını oluşturduğu bir şehirdeniz, ve Selahaddin Eyyübi’in bizlere miras bıraktığı aslında kadim bir kültürün mirasçılarıyız bu değerleri yaşatmak ve bu kültüre, dinamizme ve memleketimize sahip çıkmak bu yolda birlikte çok işler başaracağımıza inandığım için MHP’den Belediye Başkan adayı oldum.” Diyen Buyankara, Önümüzdeki dönemde ihtiyaç ve beklentileri değişen Şehrimizin ve milletin gerçek talep ve ihtiyaçlarını bilerek yapılacak hizmetlerin içinde olmak adına eğitimim bilgi birikimim, tecrübem ve sizlerden alacağım destekle de bu yola çıkmam gerektiğine inandım ve yola çıktım.” Dedi.

İŞTE BUYANKARA’NIN O PROJELERİ
 

1) Üniversiteyi çarşı merkezine bağlayan 450 metrelik Hikmet TEKİN yaya köprüsü ve bununla bağlantılı olarak çevre yolundan üniversite kavşağına yürüyen merdivenli alt-geçit projesi. Bu projemiz ile üniversite ile çarşı merkezi arasını 1 kilometreye indirmiş olacağız.

2) Çapakçur köprüsü girişi ve Hacı Abdullah Bazencir köprüsü girişinde, şehre giren vatandaşlarımızı karşılayacak 2 adet Yapay Şelale.

3) Şehrimizin önemli problemlerinden olan trafik problemini çözüme kavuşturmak adına çok katlı otoparklar.

4) Yine şehrimizin yaya ve araç trafiğini rahatlatmak için araç trafiği yeraltına alınacak, sonrasında ise Genç caddesinin peyzaj çalışması yapılıp, araç trafiğine kapalı hale getirilecektir.

6) Çapakçur çayının, DSİ’nin ıslah çalışmasından sonra, iki yakasının peyzaj düzenlemesi yapılacak. Spor alanları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarını halkımızın kullanımına sunacağız.

6) Mesire alanları; Mirzan mahallesi su deposu mevkiinde ve Gülbahar barajı etrafında mesire alanı oluşturacağız.

7)Şehrimizde bu projeleri hayata geçirdikten sonra, Bingöl’ümüzün güzelliklerini seyredebilmek için şehrimizi teleferik ile taçlandırmayı düşünüyoruz.

8) Ağaç ve demir atölyesi kurarak belediyenin park ekipmanlarını kendimiz üreteceğiz.

9) Kilitli taş üretimini faal hale getireceğiz.

10) Bingöl-Genç karayolunun sağ tarafının askeriyeye ait olan arazileri şehrimize kazandırmak için gerekli çalışmalarda bulunacağız.

11) üniversite öğrencilerine yönelik olarak hizmet verecek olan bir çamaşırhane kurulacak; çamaşır yıkama ve ütüleme hizmeti verilecektir.

Ayrıca sosyal ve kültürel proje hazırlıklarımızda hal-i hazırda devam etmektedir.

M. ZİYA BUYANKARA KİMDİR.

1952 Bingöl doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bingöl’de, yüksek öğrenimimi ise Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümünde tamamladım.

 Adaklı Ortaokulu , (Burdur- Bucak) Karapınar Ortaokulu , (Şanlıurfa)Akçakale Lisesi, Bingöl Öğretmen Lisesi, Çankırı Dr. Refik Saydam Ortaokulu gibi eğitim kurumlarındaki hizmetlerimin ardından, 1986-1993 yılları arasında Bingöl Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak çalıştım.  1993 Yılında Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak göreve başladım ve aynı kurumda Daire Başkanlığı ve Bakan Müşavirliği görevleri sonrası 2017 yılında emekli oldum.  42 yıllık hizmet süremin 40 yılı idareci olarak farklı birim ve alanlarda geçmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıyım.