CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığı arasında yaşanan toplantı krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Bazencir, mevcut belediye başkanının şehirdeyken toplantıda başkan vekilinin olmasının manidar olduğunu söyledi.

Bazencir yaptığı açıklamada, ‘‘Bir haftadır yerel basını meşgul eden, imar planıyla ilgili Belediye Başkanvekili ve Belediye Başkan Adayı tarafından çevre yolu üzerinde mülkiyetleri bulunan taşınmaz sahipleri ve bir kısım AKP yöneticileri sözde toplantı ile bir araya gelerek ilimizin imarı ile ilgili kararlar almışlardır. Siyasi literatürde örneği ancak Bingöl’de rastlanılır bir karar almışlardır. Mevcut Belediye Başkanı ilde olmasına rağmen söz konusu toplantı da Başkan Vekil’inin olması manidardır. Hele hele AKP’nin Belediye Başkan Adayının toplantıya katılması daha da düşündürücüdür. Belediye Meclisinde olması gereken görüşmelerin AKP il binasında olması Bingöl deki siyasetin geldiği noktayı ve seçmenden alınan yetkinin nasıl pervasızca kullandığını ortaya koymaktadır.

AKP’nin seçilmişleri birbirlerini bu denli zor durumda bırakmak istemelerini de anlamak mümkün değildir. Siyasi tecrübesi olan birinin bu denli pişkin davranışlar içinde olmasını da anlamak mümkün değildir. Her yaptıklarının yanına kar kaldığını zannederek. Kendi davranış ve tutumlarından dolayı yaptıkları işlerden kötü kokular geldiğini herkes tahmin etmektedir.’’ İfadelerini kullandı.

BİNGÖL’E BORCUNUZU ÖDEYİN

Bazencir, ‘‘Bu nedenle kamuoyunun bilgisine sunarak bu seçilmişlere ve onları seçilmeleri için tayin edenlere sesleniyorum; gerçekten size güvenerek oyunu veren Bingöl seçmenini bir dafa bile olsun vekil, müvekkil ilişkisi içinde Bingöl halkına borcunuzu ödeyiniz, ödeyiniz ki akabinde siyasetinde temizlenmesine bir nebze katkınız olsun. Bu asil ve hassas düşünceli insanların yakası, ikiyüzlü, riyakâr, erdem istismarcıları, din istismarcıları ve siyasi baronlardan ancak o zaman kurtulabilir.’’