CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir, İstanbul seçimleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bazancir, YSK’da anayasanın ve yasaların kendisine verilen görevi biran önce yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, Ekrem İmamoğlu’na mazbatanın verilmesi gerektiğini söyledi. Bazancir sözlerine söyle devam etti; “Sayın basın mensupları her seçimde itirazlar olabilir seçim kuralların ve YSK’nın görev süresi içinde bu itirazları değerlendirmek ve bir an önce sonucu açıklamaktır. İktidar böyle istiyor diye seçmen iradesine ipotek konulamaz. Daha fazla demokrasinin tahribatına yol açmadan kimsenin hakkını yemedik kimseye de hakkımızı yedirmeyiz diyen Sayın Ekrem İmamoğlu mazbatasının verilmesini istiyoruz. 

Yüksek seçim kuruluna çağrımızdır.

-YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

-YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak öğrettikleri yasa dışı gerçekleri ret etmek zorundadır.

-YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

-YSK demokrasi değil seçimsiz bir türkiye isteyen iktidar sahiplerine. Dur demek zorundadır.

-YSK hukukun üstünlüğü mü? Yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukukumu? Buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

-YSK ‘da hâkimler mi var? Yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır.

-Özetle iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel sorumluluğudur.  “ (Haber Merkezi)