Bingöl’ün genç ve çalışkan siyasetçilerinden AK Parti Genç ilçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Sebahattin Soysal, Partisinden istifa etti.

Soysal; “Liyakatsız alımları, Siyasete ehliyetsiz kişilerin bulaşması, referans sisteminin işlemesi, Dayatmanın olması, Şeffaflık ilkelerine aykırı olunması, haksızlığın karışısında durulmaması” gibi nedenleri gerekçe göstererek istifa etti.

Soysal, AK Parti’den ayrılış gerekçelerini bu şekilde açıkladı.

“Öncelikle bu açıklama bilgilendirme amaçlı olup kimseyi hedef gösterme çabası asla yoktur.

Siyaset işin ehli olan, disiplinli vizyon sahibi olan kişilerle yapılır. Ben bu göreve talip olduğumda umudum kendini yetiştirmiş olan kaliteli insanlar ile siyaset yapmaktı. Partimden de bu noktada değişim söylemleri vardı. Ancak yapılan her değişimde gördüm ki liyakata bakılmadan, belirli kişilerin referanslarına bağlı olarak gerekli değişimler yapıldı. Partimiz malesef buna önem vermedi veya veremedi. Tarafımca bu hususta hayal kırıklığı yaşadım.

Diğer bir husus da elimden geleni yapsam da elimde olmayan sebeplerle gençlerimize, insanlarımıza faydalı olamadım. ÇÜNKÜ; ÜZÜLEREK SÖYLEMELİYİM Kİ İLÇEMİZDE VE İLİMİZDE SİYASET, BELİRLİ BİR KESİM VEYA KİŞİLERİN DİREKTİFLERİNE BAĞLI OLARAK İŞLEMEKTEDİR. İdealist insanlar ise malesef bir yıpratılma politikası ile karşı karşıya kalmaktadır. Teşkilat içerisinde bulunan idealist insanlar kendilerinden daha güçlü olan direktif sahiplerine karşı zayıf kalmaktadır. İnsanlara faydalı olamadığım adı Başkanlık içi boş olan bir kurumda olmamın bir anlamı da yoktur. BELİRLİ KİŞİLERİN DİREKTİFLERİNE BAĞLI BİRİ OLMAKTANSA YALNIZ VE ÖZGÜR KARAR ALAN BİRİ OLMAYI TERCİH EDERİM. Aksi halde şiarlarıma aykırı davranmış olurum.

Diğer bir husus da belirli kurum veya kuruluşların şeffaflık ilkelerine aykırı olarak mevzuatı dolaylı yollarla aşarak yapmış oldukları işe alımlardır. İş işten geçse de ilçemiz küçük olması hasebiyle yapılan alımları bilmektedir. Bu husus yöremizde böyle gelmiş böyle gidecek gibi görünmektedir. Zira teşkilat bu konularda dik durabilecek bir tavır henüz sergilememiştir veya sergileyememiştir.

Halkımıza sözüm ve tavsiyem şudur ki ; Başta gençler olmak üzere tüm insanlarımızın kalemleri kılıçlarından keskin olmalıdır. Cesaret ve sağlam irade ile yanlışların üzerine gidilmedikçe mevzubahis olan düzen devam edecektir.

Son olarak şahsımın kötü olduğunu düşünen insanlar da olabilir; EĞER KÖTÜ OLAN BEN İSEM, BEN OYUNDAN ÇIKTIM. Saygılarım ve Sevgilerimle hepinizi selamlıyorum.” HABER MERKEZİ